jeugd 4-5 jaar

Jutta Langreuter & Stephanie Dahl

altWij horen bij elkaar!
Illustraties: Stephanie Dahl
tekst: Jutta Langreuter


Als zijn vriendin komt spelen, is Victor Haas verbijsterd: wat is dat nou! Ze kwam toch met hem spelen, en nu doet ze allemaal spelletjes met zijn zusjes!! Tikkertje, bloemen vlechten, liedjes zingen, allemaal van die stomme meidendingen.
Zijn jaloezie slaat om in boosheid en hij begint hun spelletjes te verstoren.
Gelukkig voor de hazenmeisjes komt Felix opdagen en kunnen Victor en hij samen iets leuks gaan doen, iets dat meer bij jongens hoort: ze spelen een treinoverval na. Maar dan komt er in de verte een onweerswolk opzetten. Hij is wel heel donker, en komt snel dichterbij. Victor schrikt: hij moet zijn zusjes gaan halen! Zij zijn bang voor onweer!


‘Daarnet beweerde je nog dat je zusjes stom zijn.’
Victors snorharen trillen. ‘Maar een broertje zorgt toch voor zijn zusjes? Dat doen ze altijd!’


En al vindt Felix dat maar raar, Victor zet het op een lopen om zijn zusjes te zoeken. De een heeft ze bij de rivier gezien, de ander op de weide en Victor rept zich er heen. Maar steeds geen zusjes te zien! En de donkere wolk komt almaar dichterbij...


Het verhaal is heel herkenbaar voor kinderen. Al heb je nog zo vaak ruzie met dat broertje - of zusje - als het er op aan komt dat is het toch familie en dan zorg je voor elkaar!


De tekeningen zijn realistisch, heel kleurrijk en gedetailleerd.  Er is veel te zien, zodat een kind haast wel stil moet blijven zitten, terwijl iemand de tekst voorleest. Erg mooi is de tekening waarop Victor heel demonstratief staat te kijken naar de plek waar een van de zusjes verstopt zit. Natuurlijk is hij daar helemaal niet aardig, want hij verstoort het spelletje, maar de gelaatsuitdrukkingen, en als detail dat paasei, dat is erg leuk.
Een lief verhaal dus over hoe een gezinnetje met elkaar omgaat.


ISBN 9789059241022 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Bakermat | september 2015
Leeftijd tot 6 jaar

© Marjo, 14 maart 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER