jeugd 4-5 jaar

Katrin Schwarz & Miriam Cordes

Een fietstocht met mama
illustraties: Miriam Cordes
tekst: Katrin M Schwarz


Roos gaat samen met mama op vakantie naar zee, op de fiets nog wel! Daardoor kunnen ze niet zo heel veel spullen meenemen want op de fiets past niet zoveel.
Mama heeft de tent, luchtbedden en alles om te kamperen al klaar liggen en samen met Roos stopt ze alles in de fietstassen. Maar de doos met lego moet weer in de kast, die is te groot.

De volgende dag vertrekken ze. Onderweg eten ze een lekker broodje en later kopen ze een ijsje. Maar dan... heeft mama een lekke band! Gelukkig is er een aardige meneer die bandenplakspullen heeft want Roos had legostenen in het plakbandendoosje gestopt... De meneer plakt de band en Roos mag hem helpen en zo kunnen ze even later toch weer verder.
's Avonds zitten ze lekker voor hun tent en moeten ze lachen, want het was toch leuk dat die meneer hun hielp, en dat dankzij de legostenen van Roos!


Aardig verhaaltje maar er zit niet veel spanning in, de lekke band wordt niet als een écht probleem gepresenteerd. Eigenlijk is die hele platte band meer een leuk avontuur. De sfeer is wel heel gezellig en zacht evenals de kleurige afbeeldingen. Je zou zo met Roos en haar mama meefietsen.


Natuurlijk is het ook een leuk boekje als een kind zelf gaat kamperen of een fietsvakantie heeft.
Achterop het boekje kun je zien hoe je een hindernisbaan kunt maken zodat je die kunt uitproberen met je fiets. Misschien kun je zelfs wel een wedstrijdje houden!


Het boekje (10 x 10 cm) is onderdeel van de erg leuke Pixiboeken Lente & Pasen serie die bestaat uit 8 boekjes. Vanwege hun formaat en erg lage prijs zijn het fijne boekjes om mee te nemen in de koffer of fietstas. Voorin kunnen kinderen hun naam schrijven dus ze raken het ook niet snel kwijt.
De Duitse titel: Fahrradtour mit Hindernis/ Fietstocht met hindernis was overigens toepasselijker geweest.


ISBN 9789050652247 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | maart 2017
Vertaald door M.E. Ander | Pixiboekje nr 025 | Formaat 10 x 10 cm. | Leeftijd 4+

© Dettie, 10 juni 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER