jeugd 4-5 jaar

Inne Vanden Wijngaert en Ina Hallemans

http://www.inahallemans.be

 

altSamen sterk
Illustraties: Ina Hallemans
Tekst: Inne Vanden Wijngaert


Konijn leidt een rustig leventje: een beetje tuinieren, op tijd wat lekkere klaver eten en dutjes doen in haar knusse holletje onder de grond. Zo moet het maar altijd blijven, vindt zij. Maar op een dag komt zij een haas tegen. En die blijkt nog vlakbij te wonen ook. ‘Kun jij niet ergens anders gaan wonen? Dit hier in mijn plekje!’ roept Konijn. Als Haas wegspringt, denkt ze: ziezo, die is weg…


Maar als dan haar moestuintje vernield blijkt en al haar klavertjes opgegeten zijn, is ze erg boos op Haas. Want natuurlijk is dat de schuldige! Wie anders? Konijn gaat verhaal halen, en treft Haas aan, lekker slapend bij zijn hol.


Wat is Konijn boos! Ze gaat flink te keer! Maar Haas is ook boos op Konijn omdat ze zijn hol heeft vies gemaakt.  Maar dat heeft Konijn niet gedaan! Heeft Haas het tuintje dan wel vernield? Als de dag komt dat ze – ongewild - bij elkaar in de buurt zijn en ineens aangevallen worden, weten ze dat er iemand anders is die om de een of andere reden kattenkwaad uithaalt.


Hoewel... dit is geen plagerij meer! Wie doet er nu zulke dingen! Konijn en Haas, allebei de dupe, gaan nu samen op zoek…
Samen zijn ze sterk. En als ze hulp vragen aan nog andere dieren die in het bos wonen, helpen die graag mee. Waar eerst onenigheid was, groeit nu vriendschap. Zo zie je maar: je moet niet zo snel oordelen, en de ander de kans geven.


Ik begrijp dat Konijn wat meer kleur moet hebben om er anders uit te zien dan haas, maar toch, een wild konijn en dan wit met wat bruine vlekken?
En een haas woont doorgaans niet in een hol. Nou ja, het is en blijft een verhaal voor jonge kinderen, en die zullen zich daar niet druk over maken, dat doet alleen degene die voorleest (en die dit opmerkt).
Het is een leuk – stichtelijk – verhaaltje, met hele leuke illustraties. Er is veel te zien voor een kind, dat kan zoeken, tellen, zien hoe emoties er uit zien en er dus veel kijkplezier aan hebben.


Zie ook het inkijkexemplaar


Ina Hallemans is een bekende naam, zij heeft al meer geïllustreerd. Van Inne Vanden Wijngaert lijkt dit een debuut.


ISBN 9789044829617 | Hardcover | 24 pagina's | Uitgeverij Clavis | februari 2017
illustraties van Ina Hallemans | Leeftijd vanaf 5 jaar

© Marjo, 26 januari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER