jeugd 4-5 jaar

Mario Ramos

De slimste
Mario Ramos


Een verhaal over rood hapje, pardon, Roodkapje. Wie kent het sprookje niet.
De wolf is in het bos en ziet Roodkapje aan komen lopen, hij vindt haar er héérlijk uitzien, net een aardbeitje. Hij praat eventjes met haar en komt zo te weten dat ze naar haar oma gaat. Snel gaat de wolf naar oma's huisje. En tot zover kennen we het verhaal van Roodkapje wel.


Maar in dit verhaal  is oma niet thuis. De wolf trekt dan maar oma's nachtpon aan en wil in haar bed gaan liggen maar... bedenkt hij zich, hij moet eerst zijn sporen uitwissen anders komt Roodkapje natuurlijk niet oma's huisje in.
De wolf loopt naar buiten en dan valt de deur achter hem dicht! Daar staat hij dan in oma's kleren. In het bos denkt iedereen denkt dat hij oma is en allemaal zijn ze daardoor heel aardig tegen hem, dat vindt de wolf helemaal niet leuk, hij wordt zelfs knap chagrijnig van al die lievigheid. Uiteindelijk komt Roodkapje aangelopen, zij zal hem toch wel herkennen? De wolf denkt dat zijn plan toch nog gaat lukken, maar dan...


Het is een erg grappig verhaal geworden o.a. doordat de wolf allemaal figuren uit andere sprookjes tegenkomt. Als leidraad is het verhaal van Roodkapje genomen maar de schrijver heeft er zijn eigen draai aan gegeven waardoor het verhaal ineens veel humoristischer en een stuk vrolijker is dan de oorspronkelijke versie. Vooral het einde is vermakelijk, de wolf eet uiteindelijk wel iets roods. Gelukkig is dat niet Roodkapje, maar iets waarop zij lijkt, een aarbei! Waarom dat is kun je in het boek lezen.
De vermakelijke kleurige illustraties zijn eveneens van de hand van de schrijver.


Al met al is het een bijzonder leuk verhaal geworden en is het ook nog eens een erg fraai boek om te zien.

ISBN 9789026129629 Hardcover 40 pagina's Uitgeverij De Fontein/Tirion september 2011
Uitstekend vertaald door kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp. Vanaf ca. 5 jaar

© Dettie, 23 september 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER