jeugd 4-5 jaar

Roel Seidell

https://seidell.nl

https://www.facebook.com/roelseidell

 

De jippiestok
Roel Seidell


Voor bromberen en vrolijke muisjes staat achterop het boek te lezen, dat alleen klinkt al goed.
De brombeer zie je al gelijk bij het openslaan van het boek. De beer is flink chagrijnig en op de volgende pagina, kijkt hij je moedeloos en moe aan.
Hij is een beetje sip wordt ons verteld. Maar Muis is juist heel vrolijk want hij heeft de jippiestok in zijn pootjes. Dat is een heel bijzondere stok waar je blij van wordt.
Beer mag hem wel lenen.


Vrolijk loopt Beer met zijn Jippiestok langs Ouwe Bok die staat te wachten op de bus. En Ouwe Bok is een Ouwe mopperkont.
"Wat loop jij stom te grijnzen.' zegt hij tegen Beer, en Beer vertelt vol enthousiasme over zijn Jippiestok. Zo'n stok wil Bok ook wel. Maar helaas dat kan niet...
Maar zoals dat gaat, het verhaal over de Jippiestok begint rond te zingen en de sluwe Vos ziet zijn kans schoon. De volgende dag verkoopt hij... Jippiestokken!
Iedereen blij zou je denken, maar net als bij het sprookje De kleren van de keizer, is er een klein bokje die zegt wat hij denkt. Hij is helemaal niet blij!


En dan begint de bal te rollen en de slimme Vos zorgt ervoor dat het uiteindelijk allemaal de schuld van Beer lijkt! Maar Muis is er ook nog, en uiteindelijk eindigt het boek met een heel lief gebaar en... de slappe lach!


Naast het gezellige verhaal zijn er ook nog de illustraties en wat voor illustraties! De vermenselijkte dieren hebben allemaal hun eigen snoetuitdrukkingen, verbaasd, boos en... blij, waardoor ze heel aansprekend zijn.
Echt een boek om heel vrolijk van te worden.

ISBN 9789044844252 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | 25 mei 2022
Formaat: 29,9 x 21,6 cm | Leeftijd 5+

© Dettie, 27 juni 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER