jeugd 4-5 jaar

Tanya Hunphreys

Dierenbendes
Tanya Hunphreys


Audra en Oliver Otter gaan de zee op in een bootje. Met papa natuurlijk! En ze nemen van alles mee: zwemvesten, de picknickmand, de vishengels…
Wat is er veel te zien onderweg en op die grote oceaan: flamingo’s, kikkers, vissen natuurlijk… Ze worden er moe van en vallen in slaap. En dan, als ze wakker worden zien ze papa nergens meer! Wel zien ze haaien. Het zal toch niet? Is papa opgegeten?


Hoe dan ook: hij is er niet. Ze moeten zelf zien hoe ze thuis komen. Ze drijven lang op de enorme zee tot ze aan land komen. Maar dat is niet het goede land! 
Onderweg komen ze nog meer dieren tegen: tijgers, apen, hyena’s. Sommigen dieren kunnen ze beter uit de weg blijven, maar andere blijken hen wel te willen helpen. Gelukkig maar.


Het begon al op de eerste pagina: een groep kikkers; een tribune flamingo’s, een school vissen. Die dieren hebben een naam als ze met meerdere bij elkaar zijn! Hoe heet het dan als er otters samen groepen?
Niemand die het weet en dat vinden ze wel jammer. Maar het belangrijkste is dat ze thuis weten te komen!


Dat is dan ook het verhaal: de otters beleven een angstig, maar ook spannend avontuur. Ze leren bij wie ze maar beter uit de buurt kunnen blijven en wie dan wèl hun vrienden zijn.
Maar onderweg leren zij - en dus ook de lezer - hoe al die groepen dieren heten. Het fijne is dat achter in het boek alles nog eens op een rijtje staat! Zouden daar de otters ook bij staan?


De afbeeldingen zijn prachtig, vooral de cobra en de tijger zijn heel mooi getekend. De dieren zijn soms wel en soms niet aangekleed, niet echt consequent, maar de jonge lezer zal dat waarschijnlijk niet eens zien.


ISBN 9789044850451 | Hardcover | 56 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2023
Leeftijd vanaf 5 jaar

© Marjo, 19 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER