jeugd 4-5 jaar

Julia Woolf

Eend en Pinguïn zijn GEEN vrienden
Julia Woolf


Broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen soms flink ruzie maken, maar o wee als iemand anders wat van ze zegt of ze iets raars laat doen... dan weten ze elkaar ineens te vinden!


In dit boek maken we kennis met twee vriendinnen, Sara en Nora, en hun lievelingsknuffels, Eend en Pinguïn. Sara en Nora spelen altijd samen en natuurlijk nemen ze hun knuffels ook overal mee naartoe. Ze denken dat Eend en Pinguïn elkaar net zo leuk vinden als Nora en Sara, maar niets is minder waar! Als de meiden net doen alsof de knuffels van elkaar houden en elkaar kusjes laten geven, vinden de twee dieren dat verschrikkelijk.


Eend en Pinguïn kunnen elkaar niet uitstaan. Ze duwen elkaar van de schommel af, een mooi zandkasteel moet natuurlijk door de ander stukgetrapt worden. Zelfs als Sara en Nora een taart willen bakken en de eieren stukbreken in een kom, breken de twee knuffels ook eieren... op elkaars kop!
Alles wat de meisjes doen, doen Eend en Pinguïn ook maar dan zijn ze absoluut niet zo gezellig bezig als Sara en Nora. Alles eindigt bij de twee in gedoe en ruzie.


Op het laatst zijn Eend en Pinguïn zo vies dat ze in bad moeten en daar hangen ze dan aan de waslijn... drijfnat. Dat is ook wel zielig vinden Sara en Nora, dus drogen ze hun knuffels af en föhnen ze droog. Ze zijn nu heel schattig en lekker pluizig. Net baby'tjes vinden de meiden en zo worden ze ook behandeld, ze krijgen zelfs babymutsjes op!  Eend en Pinguïn kijken elkaar eens aan en weten dan precies wat ze moeten doen!

Meestal lees ik een prentenboek eerst snel door om het daarna rustiger en beter te lezen en te bekijken. De eerste keer was ik niet zo enthousiast, het was wel een aardig verhaaltje. Maar bij de tweede keer zag ik de humor van dit verhaal veel meer in, vooral de, gekleurde, afbeeldingen zijn heel grappig. Julia Woolf heeft
het verschil tussen de twee vriendinnen en de twee knuffels heel goed weergegeven.


De twee meisjes hebben het steeds heel gezellig met elkaar, we zien ze lekker samen spelen, knutselen en kwebbelen.
Ondertussen is duidelijk te zien dat Eend en Pinguin niet te genieten zijn, hun koppen staan steeds op de chagrijnstand, ze hebben steeds ruzie en de deeg- en verfklodders vliegen in het rond, ze zitten elkaar echt constant in elkaars haren. Totdat... de twee meiden de regie overnemen en beslissen wat de twee knuffels moeten doen, dán zijn ze ineens wél vrienden en dat alles is superleuk in de afbeeldingen weergegeven. Fijn verhaal om voor te lezen.


ISBN 9789051167146 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | maart 2019
formaat: 24 x 24 cm | Nederlandse tekst M.E. Ander | Leeftijd 4 +

© Dettie, 17 maart 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER