jeugd 4-5 jaar

Catherine Rayner

https://www.catherinerayner.co.uk

 

De haas met de grote voeten
Catherine Rayner


Dit is een verhaaltje over een jonge haas Hero en zijn grote grijze opa, waarvan zelfs de snorharen gerimpeld zijn. Op de vraag van Hero waarom hij zulke grote voeten heeft, leert opa hem wijze lessen. 


Hij springt met Hero al hoger en hoger totdat Hero net zo hoog als opa kan springen. Hij neemt Hero mee de bergen in vertelt Hero dat hij met zijn sterke voeten naar de top van wereld kan huppen. We zien op de sfeervolle waterverfafbeelding o© Catherine Raynerpa en Hero een holletje graven in het warme zand.  Maar hun grote voeten leveren hen ook schaduw als ze lekker, hoofd aan hoofd, in de zon liggen.


Opa geeft al zijn wijsheid in de vorm van liefdevolle lessen, zo liefdevol dat hij Hero ook heel hard laat rennen met zijn grote voeten als de enorme schaduw van de wolf hen bereikt. Ze rennen en rennen...regelrecht hun vrijheid tegemoet.
En hiermee heeft opa Hero alles geleerd wat hij weten moet en nu is het Hero's beurt, de mooie grote wereld ligt nu helemaal voor hem open...


Op een paar bladzijden en in enkele zinnen weet Catherine Rayner het hele opgroeiproces schitterend weer te geven.
Het is echter niet alleen het bijna poëtische verhaaltje dat je zo raakt, maar ook de prachtige afbeeldingen en de speelse tekst die meewaait met de wind of meespringt met opa en Hero, delen mee in het plezier om dit boekje te lezen. Daarnaast is het boekje mooi uitgevoerd, heeft stevige kartonnen pagina's en ronde hoeken.
Kortom, een lief voorlees- en koesterboekje.


ISBN 9789048318100 | Hardcover | 23 pagina's | Veltman Uitgevers | september 2019
Afmeting 18,5 x 18,5 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 9 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER