jeugd 4-5 jaar

Anna Currey

Eefjes eenhoorn
Een klein meisje, haar magische vriend en een prachtig kerstfeest
Anna Currey


Het is kerstvakantie. Eefje logeert samen met mama bij opa, dat is wel leuk, toch is ze niet blij want papa is er niet. 'Hij komt, zodra hij kan,' belooft mama. Toch kan Eefje niet slapen, ze voelt zich een beetje eenzaam zo zonder vriendinnetjes in de buurt. Ze gaat voor het raam staan om naar buiten te kijken, misschien ziet ze papa aan komen lopen. Maar het is niet papa die door de sneeuw aan komt stappen, het is heel wat anders. Eefje weet niet wat ze ziet en rent naar beneden. Ze doet gauw de deur open.


'Ik heet Eefje', fluisterde Eefje.
'En hoe heet jij?'
"Florian', zei de eenhoorn.


Hij stapt naar binnen en loopt mee naar boven. In Eefjes kamer gaat hij lekker op haar bed liggen en valt gelijk in slaap.


Het grappige is dat opa en mama de volgende ochtend helemaal niet opkijken van Eefjes nieuwe vriend. Ze vinden het alleen maar leuk. Opa maakt gewoon ook een boterham voor hem. 
Met zijn allen gaan ze daarna het huis versieren want het is bijna Kerstmis, maar Florian vindt zo'n kerstboom en zo'n kerstster van stro alleen maar lekker!
Maar als ze op de kerstmarkt zijn, is Florian ineens weg... waar is hij gebleven? Eefje rent in het rond en zoekt hem overal, waar is Florian?
Gelukkig vindt ze hem, bij de grote kerststal met een dak van heerlijk, geurig stro... en naast Florian staat een meisje, ze heet Sophie, en ze woont vlakbij opa!


Een lieve, warme kerstvertelling met een vleugje magie.
Zelfs de cover laat - letterlijk - zien dat het een schitterend (voorlees)verhaal is.


ISBN 9789060387658 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Christofoor | november 2015
Afmeting 27,8 x 23,8 cm Vertaald door Maeike de Wolff-Russchen | leeftijd 4+

© Dettie, 23 december 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER