jeugd 4-5 jaar

Oirik

Het ding met knopjes (en een gele pyjama)
Oirik


Wiep en haar ouders gaan een ijsje eten. Waarom precies, dat weet Wiep niet, maar wat maakt het uit? Een ijsje is altijd lekker… en slapen bij papa en mama in bed is het allerfijnst! Maar dat vindt papa nu niet goed. Jammer…


Dus lopen ze genietend over straat langs het huis van Gerda de uitvindster. De man van Gerda loopt net naar buiten en mopperend zet hij iets op de stoep. Hij is er klaar mee ’met die viezigheid‘ horen ze hem zeggen.
Wat is dat nu, vraagt Wiep, nieuwsgierig als ze is.


Een ding, met knopjes. En een gele pyjama, ziet Wiep.
Wiep mag het meenemen, en ze zet het ding, met de gele pyjama op haar kamer om eens beter te bekijken. Er zitten stickertjes op, een soort gebruiksaanwijzing.
Als Wiep vervolgens doet wat daar op staat gebeuren er de gekste dingen. Het ding met knopjes – en een gele pyjama – is een heel bijzondere uitvinding.
Maar of papa en mama dit allemaal zo leuk vinden?
En heeft Wiep nu iets wat leuker is dan bij papa en mam in bed?


De titel is al erg grappig, met die toevoeging ‘en een gele pyjama.’
Maar het verhaal is nog gekker! Je moet hier wel om lachen, het is echt een erg grappig verhaal.
En dan zit er nog een kleine steek onder water in, richting papa, die vaker ‘nee’ zegt dan mama. Je kan je afvragen wat daar de reden voor zou kunnen zijn?
De afbeeldingen zijn kleurrijk, en zitten vol grappige details. Erg leuk om naar te kijken.


Oirik is schrijver, illustrator en ontwerper, die onder andere werkt voor de Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen. Eerder schreef hij de serie Dickie & Giga (Gottmer), het prentenboek Jan, de Onderjebedkijkman (Gottmer) en illustreerde hij de serie Simon de Schaker (FC Klap).


ISBN 9789048869312 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij Moon | november 2023
Afmetingen 25.1 x 25.1 | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 30 november 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER