jeugd 4-5 jaar

Simone Nettingsmeier & Dorothea Tust

Pixi helpt de paashaas
illustraties: Dorothea Tust
tekst: Simone Nettingsmeier


In dit boekje kunnen we kennismaken met Pixi zelf! Wat een eer! Pixi blijkt een elfje te zijn met rode wangen en geel piekhaar. Hij heeft een mooie rode muts met een pompoen op zijn hoofd en evenzo mooie rode laarzen aan zijn voeten. Verder heeft hij een blauwe broek aan en draagt er een natuurgroene tuniek overheen. Rond zijn taille zit een mooie riem mét een grappig klein tasje.

Pixi heeft de grote voorjaarsschoonmaak net achter de rug, alles blinkt je weer tegemoet. Nu kunnen ze lekker Pasen gaan vieren, denken ze... Maar voordat ze dat kunnen doen rent Berend de beer - met allemaal vuil aan zijn poten - het huisje van Pixi binnen.  Er is iets met Haas Langbeen aan de hand weet Berend te vertellen. Haas bibbert helemaal. Wat is er aan de hand? Pixi gaat gauw kijken...

Arme Haas, die is in paniek, hij moet namelijk de paashaas vervangen, die is net vader geworden van een heleboel kleine haasjes en hij moet nu echt mama paashaas helpen. Haas Langbeen heeft echter geen idee wat hij moet doen! Gelukkig is Pixi heel rustig en gaat met Haas, Berend en Rikkie Wasbeer op bezoek bij de kersverse familie  paashaas. Vader paashaas vertelt ze precies wat ze moeten doen en eigenlijk is dat best leuk! Ze hebben pret voor tien!

- Op de achterkant van het boekje wordt verteld hoe je met groenten, eieren een kleurtje kunt geven, dan kunnen kinderen samen met papa, mama, opa of oma, zelf aan de slag. Als dat niet leuk is! -


Een lekker knus boekje om voor en tijdens de Paasdagen uit voor te lezen.


Pixigeschiedenis
Het eerste Pixiboekje (A Pixi Book) verscheen in 1948 in de Verenigde Staten. In Europa verschenen de eerste boekjes in 1953 in Denemarken en een jaar later in Duitsland. In de jaren vijftig verschenen de eerste zes series van in totaal 48 Pixiboekjes. In de jaren zeventig verschenen er nieuwe series, maar werd met de nummering weer van voren af aan begonnen. In Nederland verschenen de boekjes bij uitgeverij Omnium B.V. uit Waalwijk. Ze werden tot 1996 uitgegeven.


Sinds september 2016 zijn de Pixi's opnieuw verkrijgbaar in Nederland, nu uitgegeven door kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken. En daarbij werden de Pixiboekjes van vroeger niet vergeten. De uitgeverij begon met een serie bestaande uit nostalgische dierenverhalen met heerlijk ouderwetse illustraties. Deze boekjes verschenen in 1971 als een van de eerste Pixi’s. Naast deze oude Pixi's zijn er ook moderne, eigentijdse Pixiboekjes te koop. Elke serie bestaat uit 8 boekjes.
Bron: Wikipedia


ISBN 9789050652292 | Paperback | 24  pagina's |  Boekje nr. 30 | Uitgeverij de Vier Windstreken | 2017
Dit boekje is er een uit de Pixie serie 04 Lente & Pasen | leeftijd 4+

© Dettie, 28 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER