jeugd 4-5 jaar

Trude de Jong

http://www.trudedejong.com

 

Koningin Bee


Het boekje bestaat uit allerlei verhaaltjes met erg leuke tekeningen erbij. Een verhaaltje gaat over een bijtje die niet bij het bijenvolk van koningin Bee hoort. Ze merken dat gelijk omdat ze niet naar de honing van het bijenvolk ruikt. Ze wordt gelijk bij de ingang door de bewakers opgepakt en naar de koningin geleid. De koningin ondervraagt het bijtje en dan blijkt dat het arme bijtje verdwaald is. Ze vertelt wat ze altijd onderweg ziet en zo weten ze dat het bijtje bij een andere bijenkorf hoort.
Koningin Bee zorgt dat het bijtje weer veilig thuis komt.


Een ander verhaaltje gaat over een koningin die op bezoekt komt bij Bee. Deze koningin heeft op alles wat aan te merken. De honing is niet lekker, de stoelen zijn niet goed enz.
Deze koningin is echter niet echt van koninklijke bloede. Koningin Bee laat even duidelijk het verschil merken tussen een échte koningin en een 'nep' koningin.
Meestal heeft Koningin Bee het wel naar haar zin. Haar kinderen en de rest van het bijenvolk vindt ze erg leuk. Maar soms is ze het zat. Dan zou ze wel even een gewone bij willen zijn.


Een grappig boek, koningin Bee is een échte koningin. Spreekt ook over zichzelf als: "Wij, de koningin". De verhaaltjes zijn kort maar steeds mooi afgerond, de tekeningen erbij maken het helemaal af. Het lijkt me een leuk voorleesboekje.
Voor kinderen tot ca  6 jaar
De verhaaltjes van Koningin Bee zijn bekend van Sesamstraat.


Uitgeverij Malmberg ISBN 9020840797, 89 bladzijden Met tekeningen van Georgien Overwater

© Dettie

Reageren? Klik hier!