jeugd 4-5 jaar

Pascal Brissy & Annick Masson

http://www.pascalbrissy.com

http://www.mijade.be/masson_annick

 

Wat eten we vanavond?
illustraties: Annick Masson
tekst: Pascal Brissy


De twee wolven Raymond en Marcel barsten van de honger maar de koelkast is helemaal leeg. Ze zijn blij als ze een oude maiskolf tussen de kussens van de stoel vinden. Het is niet iets wat ze echt lekker vinden maar ach, alles is beter dan niets.
En dan... wordt er aan de deur geklopt. Voor de deur staat een schattig meisjeslammetje. Ze is verdwaald gelukkig rook ze de gepofte mais... Raymond en Marcel kunnen hun geluk niet op, hun avondeten klopte op de deur! Ze geven haar de maiskolf en maken in de keuken ruzie wat voor recept ze zullen gebruiken.


Het lieve lammetje vraagt of ze mag blijven slapen. Maar natuurlijk! De wolven grijnzen naar elkaar, hebben zij even geluk! Het meisje vertelt vlak voordat ze gaat slapen dat ze Wolfientje heet en dan slaat de twijfel bij de twee wolven toe. Wolfientje! Wie noemt een lammetje nou Wolfientje? Zo direct is ze verre familie, een nichtje of zo...
Wolfientje is echt een schatje met haar vrolijke humeur en gezellige gebabbel. Ze zorgt voor het ontbijt en speelt gezellig met de wolven, ze is zo lief... maar ook heel lekker! Wat zullen Raymond en Marcel doen?


'Wie goed doet, goed ontmoet' luidt het spreekwoord en dat bewijst Wolfientje maar weer in dit leuke verhaaltje. Met haar ontwapenende vriendelijkheid pakt ze de wolven helemaal in en mij ook. Als je haar grappige snoet op de afbeeldingen ziet, smelt je gelijk. 
De wolven zien er niet eng uit, ondanks hun culinaire plannen, dus kinderen zullen niet wakker liggen van dit verhaaltje. Het is gewoon een heerlijk, gezellig voorleesboek met vrolijke pastelkleurige afbeeldingen.


ISBN 9789044825596 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2015
Vertaald door Clavis Leeftijd 4+

© Dettie, 6 juni 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER