jeugd 4-5 jaar

Ron van Maurik

Ik heb je lief zoals je bent
Ron van Maurik

Ja als je een egel bent, heb je toch een probleem als je iemand heel lief vindt. Iemand knuffelen terwijl je allemaal stekels hebt, is niet echt fijn voor de ander.


Egel houdt heel veel van muis en op een dag bedenkt Egel dat hij dat ook wel heel graag aan muis wil zeggen. Zo graag zelfs dat hij holderdebolder naar Muis rent. Maar in zijn haast struikelt hij en landt pats-boem bovenop Muis. Arme Muis, hij zit onder de stekels. Egel is er helemaal naar van.


'O, het spijt me zo,'  zegt Egel. 'Gaat het wel?'
'Het gaat,' antwoordt Muis. 'Laat mij maar even alleen.'


We zien Egel verdrietig verder lopen. Hij wilde zijn vriendje helemaal geen pijn doen.
Had ik maar niet van die stekels denkt hij. Hij ziet de pluizige eekhoorn, de gladde kikker, de wollige schapen...
Egel wordt er niet vrolijker van. Egel heeft het er moeilijk mee dat hij Muis zo geprikt heeft, hij is bang dat Muis geen vrienden meer wilt zijn.
Waarom heeft hij nou van die akelige, prikkende stekels?


En dan hoort hij ineens Muis roepen en die heeft een geweldig fijne verrassing voor hem! En wat voor een, eindelijk kan hij Muis knuffelen!
Zo blijkt maar weer dat échte vrienden elkaar accepteren zoals ze zijn en als er problemen zijn, dan bedenk je gewoon een oplossing!


Dit lieve verhaal wordt uitgebeeld in vrolijke, hartverwarmende prenten. De warme vriendschap voel je bijna. Er is goed gebruik gemaakt van de afmeting van het papier. Op de afbeeldingen is een mooi evenwicht tussen dieren en omgeving.
Kortom, lekker boek, ook leuk om cadeau te geven aan... vrienden!


ISBN 9789044847864 | Hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | 20 juni 2022
Afmeting 26,7 x 25,7 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 20 juli 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER