jeugd 4-5 jaar

Marita de Sterck & Ceseli Josephus Jitta

jeugd 4Schatjepatatje
Marita de Sterck (tekst)
Ceseli Josephus Jitta (Illustraties)


Schatjepatatje is een hond.
Van zijn baasjes mag hij een heleboel dingen niet.
Hij mag niet wiebelen, snoepen of iemand likken... Maar het gekke is zijn baasjes doen dat allemaal wel! Mama wiebelt en springt in het rond tijdens fitnessen en luisteren doet ze ook niet want ze heeft haar walkman op.
Papa en mama zoenen elkaar maar als schatjepatatje wil zoenen dan vinden ze het vies.
Kwijlen mag Schatjepatatje ook al niet maar waarom mag baasje wel kwijlen als hij een mooie mevrouw ziet? Arme schatjepatatje... hij moet zelfs naar de hondenfluisteraar want hij stinkt, trekt, blaft...
Gelukkig mag hij 's avonds, net als zijn baasjes, wel op zijn eigen plekje slapen. En dan... heeft Schatjepataje eindelijk rust.


Een erg leuk prentenboek met veel grapjes erin verwerkt. Als volwassene krijg je ook even een plaagstootje mee, met andere woorden, kijk ook eens naar jezelf voordat je je hond afblaft.
Het aparte is dat het baasje een man van buitenlandse afkomst is. (Turks? Marrokaans?) Dat zie je zelden in kinderboeken.
Op elke pagina staan zowel links als rechts illustraties met enkele regels tekst. De illustraties zijn collage-achtig, een mengeling van waterverf met gebruik van stukjes kant en grofmazig weefsel. Het eten op de afbeeldingen zijn uitgeknipte plaatjes. Het geheel doet fleurig en vrolijk aan. De illustraties sluiten mooi aan bij de tekst.
Fraai uitgevoerd en grappig boek.


ISBN 9789058385352 Hardcover, 32 pagina's, Uitgeverij De Eenhoorn maart 2009
Vanaf 4 jaar

© Dettie, juni 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER