jeugd 4-5 jaar

Elisenda Roca

https://rociobonilla.com

 

Eén grote familie
Illustraties: Rocio Bonilla
Tekst: Elisenda Roca


Als je de naam Rocio Bonillla ziet dan weet je al de het met de afbeeldingen wel goed zit. Bonilla is namelijk een illustratrice die mooi gedetailleerde tekeningen maakt, er is dus altijd veel te zien. De kleuren die zij gebruikt zijn altijd sprekend maar niet schreeuwend en ze stralen een bepaalde gezelligheid uit.


En gezellig is het in dit boek. Want morgen wordt er een buurtfeest gehouden in de buurt waar Lucia woont en zij is ook degene die ons het verhaal vertelt. Maar eerst stelt ze zich netjes voor, en vertelt ons wat ze leuk en niet leuk vindt. Het allerleukste is natuurlijk haar hondje Kiko, die overal me haar mee naartoe gaat.


Lucia vertelt ons dat alle andere kinderen uit de buurt het plein gaan versieren. Want als het feest is, hoort dat erbij. Bij het huis van Amber halen ze een kruiwagen om alle spullen in te doen, van de familie Wang krijgen ze lichtslingers, bij de bloemenwinkel van Nora's moeder krijgen ze mooie boeketten en zo gaan ze de hele buurt af om allerlei spullen op te halen. Daardoor leren we gelijk iedereen kennen die daar woont. Zoals de moeder van Lando die dirigent is, en de mama van Emily is leidster van het buurthuis enz. Bij elk adres waar Lucia en Amber iets ophalen, lopen de kinderen die daar wonen gelijk mee naar het plein. Het is nu al bijna een feestje!
De kinderen maken er een prachtig plein van, het ziet er heel feestelijk uit allemaal. Dat zal een mooi feest worden morgen!


Maar dan wordt het nacht... en het regent en onweert en bliksemt buiten... alles wordt nat! De buurtkinderen moeten helemaal opnieuw beginnen... zijn ze wel op tijd klaar?


Het verhaal op zich is al aansprekend maar het mooie is dat ook getoond wordt hoe gemengd de buurt is. De bewoners komen uit allerlei landen van over de hele wereld, er is een gezin met twee papa's, de ouders hebben heel verschillende banen enz. Het is een heel fijne buurt, ze hebben het supergezellig met zijn allen. Kortom, het voelt aan als één grote familie!
Ook hondje Kiko heeft een leuke rol in het boek, hij rent en draaft overal dwars doorheen waardoor je aandacht ook naar andere dingen verlegd wordt.


Apart is dat Lucia steeds over alles wat ze ziet en meemaakt, heel gezellig aan het vertellen is, maar... we zien steeds haar gezicht niet! Dat komt omdat zij aldoor zelf de 'foto's' bij haar feestverslag maakt. Maar gelukkig, op de laatste bladzijde zien we eindelijk Lucia's snoet en die is heel leuk!
Een heerlijk, gezellig, feestelijk, vrolijk boek!


ISBN 9789051168303 | Hardcover | 46 pagina's | De Vier Windstreken | september 2020
Afmeting 24,5 x 28 cm | Nederlandse tekst: Antje Schoehuys-Blaak | Leeftijd 4+

© Dettie, 4 oktober 20202

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER