jeugd 4-5 jaar

Stephanie Blake

Kakaworstje
Stephanie Blake


Er was eens een konijntje dat maar één ding kon zeggen...

Kakaworstje.


Een boek dat zo begint móet gewoon leuk zijn en dat is het! Het konijntje kent écht geen ander woord. Op alles wat hem gevraagd wordt, geeft hij met grote ogen en een blij hoofd als antwoord 'Kakaworstje'. Maar ja als je alleen maar dat woord kan zeggen dan komt je in de problemen als de wolf vraagt 'Mag ik je opeten, lief klein konijntje?' 'Kakaworstje' zegt Konijn en hup daar gaat Konijn, de buik van de wolf in.
En wat zegt de wolf als hij thuis komt en zijn vrouw hem vraagt 'Heb je een fijne dag gehad, lieveling?' Je raadt het vast al... ja inderdaad hij zegt... 'Kakaworstje'.


Maar 's avonds is de wolf niet zo lekker, de dokter komt en vraagt wat er aan de hand is. 'Kakaworstje' zegt wolf. De wolf heeft geluk, want dokter Konijn is de vader van het konijntje, hij weet meteen wat er gebeurd is. Hij zet de bek van de wolf wagenwijd open en trekt het konijntje naar buiten. 'Kakaworstje', daar ben je dan,' roept vader konijn blij. Het konijntje zet grote ogen op en zegt...

Wat er dan volgt heb ik om zitten schateren. Geweldig! Ook degene aan wie ik het voorlas moest erg lachen om het komische verhaal. Tijdens het voorlezen merk je ook hoe het 'Kakaworstje' op je lachspieren werkt. De grappige, olijke snoet van het konijntje maakt het verhaal extra humoristisch. Op alles reageert hij met een zeer opgewekt en trots gezicht  'Kakaworstje'.
Heerlijk verhaal, van mij mogen er veel meer van dit soort verhalen verschijnen.


ISBN 9789059088146 | Hardcover | NUR 281 | 40 pagina's | Davidsfonds Infodok | september 2016
Afmeting 22,5 x 28 cm | Vertaling: WPG uitgevers België | Vanaf 4 jaar

© Dettie, 11 september 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER