jeugd 4-5 jaar

Cat Min

http://catherinemin.com

 

Verlegen Vliertje
Cat Min


Konijn Vliertje woont in een oude verlaten brievenbus en dat bevalt haar prima. Ze is heel erg verlegen en buiten is het veel te druk en ook wel een beetje eng. Binnen in haar brievenbus is het lekker rustig en daar kan ze lekker tekenen, dat vindt ze fijn.


Maar op een dag valt er een envelop in de brievenbus met daarin een heel lieve brief van Theo, geschreven aan de maan! Hij vraagt of de maan vannacht om middernacht extra mooi wil schijnen want om 12 uur begint de verjaardag van zijn moeder.
Vliertje vindt het een prachtig cadeau en het is ook zo enorm lief bedacht van Theo. Ze wil hem niet teleurstellen en besluit de brief te bezorgen.
Dus stapt ze 's avonds haar brievenbus uit, de griezelige, lawaaiïge buitenwereld in.


Maar hoe komt ze bij de maan? Misschien als ze heel hoog springt?
Nee, daarvoor staat de maan veel te hoog, Vliertje moet wat anders verzinnen, maar wat?
Vliertje weet misschien wel iets... en dat kunnen wij gelukkig ook zien.
Dit sfeervolle verhaal wordt namelijk met vrij weinig woorden verteld maar de wondermooie afbeeldingen spreken voor zich.


Het mooie is dat Vliertje door de lieve brief haar eigen verlegenheid en angst durft aan te gaan, want iemand een heel groot plezier doen is heerlijk!
En de maan? Die vindt het maar wat dapper van de verlegen Vliertje dat ze zoveel moeite doet om de brief te bezorgen!


Cat Min is een illustratrice, animatrice en schrijfster. Cat groeide op als een verlegen kind in Hong Kong, waar ze het grootste deel van haar jeugd doorbracht met tekenen en stripboeken maken van printpapier en nietjes, samen met haar beste vriendin.
Cat begon aan dit prentenboek door met een penseel met roze verf ruwe schetsen te maken. Die werkte ze verder uit met waterverf. De details benadrukte ze met kleurpotloden. Ten slotte werden de illustraties afgewerkt met Photoshop en Procreate.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789002274105 | Hardcover | 48 pagina's | NUR 273 | Davidsfond Infodok | juli 2021
Uitstekend vertaald door Riet Wille | Afmeting 28,7 x 22,3 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 29 juli 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER