jeugd 4-5 jaar

Cally Stronk & Judith Drews

http://www.atelierflora.de/albums/judith-drews/

 

Kerstbezoek voor Mimi Muis
illustraties: Judith Drews
tekst: Cally Stronk


O jee, Mimi Muis is helemaal vergeten dat haar ouders de Kerst bij haar zouden vieren! En morgen is het al Kerstmis! Gelukkig heeft postbode Stork, een ooievaar, een goed idee. Hij vliegt gauw naar het huisje van Hans Haas, Erwin Eekhoorn en Bruno Beer. 'We moeten Mimi helpen!' roept hij. En dat zijn de dieren helemaal met hem eens.


De sterke Bruno haalt de kerstboom, Erwin zoekt lekkere noten en samen met Hans Haas maakt hij koekjesdeeg en bakken ze ongelooflijk heerlijke koekjes. Mimi is ook druk, zij versiert de Kerstboom en zo krijgen ze alles toch nog op tijd af. En zo komt het dat Mimi's ouders, samen met Mimi en haar vrienden, een fantastisch lekker en gezellig kerstfeest vieren. Want, zegt Mimi: 'Kerst is het mooist als je het met vrienden en familie viert!' 


Wat apart is aan dit Pixiboekdeeltje is dat de afbeeldingen nu eens niet met veel hout, gloed en groen getekend zijn zoals zo vaak in kerstboekjes gebeurt. De tekeningen doen modern, licht en speels aan. Door kleine details, zoals een Kerstsok voor het raam en her en der een kleine kerstster, zie je wel dat Kerstmis nadert maar het overheerst niet. Het zijn gewoon gezellig aandoende tafereeltjes, met grappige accenten in heldere kleuren, waarop je ziet dat iedereen zijn best doet om de ouders van Mimi fijne Kerstdagen te bezorgen.  En dat is heel goed gelukt!


Dit boekje is er een uit de Pixiboeken serie. Pixi-boekjes zijn speciale miniprentenboeken (10 x 10 cm) die voor een miniprijsje te koop zijn. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur.  Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Dit boekje is er een uit de Pixie serie 07 Kerst.


ISBN 9789050652537 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | september 2017
Afmeting 10 x 10 cm | Nr. 054 | leeftijd 4+

© Dettie, 14 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER