jeugd 4-5 jaar

Kirstin Rozema & Yanice Dogger

http://www.kirstinschrijft.nl

http://www.yanicedogger.nl

 

Cesar superoor
illustraties: Yanice Dogger
tekst: Kirstin Rozema


Konijn is helemaal zenuwachtig, wat duurt het toch lang. Eindelijk komt zuster Saartje hem halen. Vanaf nu heet hij papa Konijn want hij heeft maar liefst zeven kinderen gekregen. Zes konijnendochters en een konijnenzoon. Gauw hupt hij naar binnen. Maar wat is dat? Hij kijkt nog eens goed. Alle konijntjes zien er uit als konijntjes, behalve zijn zoon, die heeft enorm lange oren. Ze zijn wel vijf keer zo lang als die van zijn zusjes.

Hiermee begint het grappige verhaal over Cesar zoals het jongetjeskonijntje door zijn ouders genoemd wordt. Zijn zusjes vinden die lange oren van Cesar wel handig, we zien op de afbeelding dat ze er lekker onder staan te schuilen voor de regen. Ook kunnen ze elkaar niet kwijtraken als ze gaan wandelen, ze houden gewoon een stukje oor van Cesar vast. Maar Cesar vindt het minder leuk, hij struikelt telkens over zijn eigen oren en moet ze steeds wassen omdat ze aldoor vies worden. Die superoren zijn gewoon superlastig! Hij wil normale oren, zoals iedereen! Papa en mama konijn hebben een idee. Ze gaan met zijn allen naar meneer Haas, die heeft een heel speciaal winkeltje waar je andere oren (en nog veel meer) kunt kopen.


Hierna volgt het leukste deel van het boek. We zien Cesar steeds met andere oren aan zijn kop. Geweldig uitgebeeld! Heb jij wel eens een konijn met zebra-oren gezien? Of met puntige kattenoortjes, of ronde leeuwenoren, of mooie puntige giraffenoren?  In dit boek zie je het! De giraffenoren staan hem best wel goed vinden Cesars zusjes, maar hij zelf vindt het maar niets. Gelukkig ziet Cesar dan iets liggen wat precies is waar hij naar zocht.
Hij ziet niet dat Papa en meneer Haas elkaar een dikke knipoog geven...


Het boekje in A5 formaat heeft sowieso met zijn konijnenkopjes op de cover al een grote aantrekkingskracht maar de inhoud is ook zo de moeite waard.
Het is een echt voorleesverhaal. Op elke pagina staan zo'n 15 regels tekst die in dikke zwarte letters zijn afgedrukt, een enkel woord wordt benadrukt in grote rode letters. Het merendeel van de afbeeldingen zijn in zwart-wit/grijstinten met heldere kleuraccenten. De ene keer is de achtergrond gekleurd, de andere keer wordt een onderdeel in kleur weergegeven, dat geeft een mooi evenwicht.
Kortom, ik heb echt genoten van dit humoristische, fraai uitgevoerde boekje.


ISBN 9789491886546 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Droomvallei | oktober 2016
Afmeting 21,5 x 15,5 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 11 november 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER