jeugd 4-5 jaar

Diane Bates

Welterusten, Daisy
Illustraties: Davilyn Lynch
Tekst: Diane Bates


De jongedame die je aankijkt vanaf de omslag van het boek lijkt een guitig, ondeugend meisje. En dat blijkt helemaal te kloppen. Maar nu is de dag voorbij, en moet ze naar bed. Maar Daisy kan niet slapen. Ze ligt maar te woelen, en is eigenlijk helemaal niet moe.


Arme ouders! Ze doen zo hun best. Verhaaltje vertellen, glaasje water, tips geven als jezelf een verhaaltje vertellen, of aan iets moois denken.
Maar haar ouders hebben mooi praten. Daisy doet haar best, en het lukt maar niet. Ze kent geen leuke verhaaltjes, en als ze aan iets moois wil denken verschijnt er een akelig monster voor haar ogen.
Tja. Wat nu?


Een maar al te realistisch verhaal met een grappig einde!
De illustraties zijn vrolijk, zelfs die akelige monsters zien er leuk uit! Ze vullen het verhaal aan, en voegen er ook wat aan toe. Je ziet hoe de ouders er genoeg van krijgen, maar toch hun kind niet alleen laten. Dat is misschien wat overdreven, al die aandacht, maar het heeft in dit geval een leuk resultaat.
Of het zou helpen als je je kind dat moeite heeft met in slaap vallen, dit boek voorleest? Wie weet…


Dianne Bates (Sydney, 1948) is een oude rot in het vak., Ze heeft al heel wat boeken op haar naam staan, het grootste deel voor kinderen.


Davilyn Lynch komt eveneens uit Australie. Omdat zij half Tasmaans, half Filipino is werd ze als kind gepest. Ze wil graag diversiteit laten uitstralen in haar werk.


ISBN  9789044843613 | hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis| februari 2022
Vertaald uit het Engels door Clavis | Afmeting: 26,8 x 25,7 x 0,9 cm | Leeftijd 4+

© Marjo, 23 maart 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER