jeugd 4-5 jaar

Mireille Geus

Met de wind mee
Tekst: Mireille Geus
Illustraties: Thé Tjong-Khing


Wat waait het hard! De bomen buigen helemaal om! Beertje kijkt er naar vanuit zijn veilige hol waar mama slaapt met de broertjes en zusjes.


Beertje kan niet slapen, hij wil weten wat daar buiten gebeurt. Maar hij krijgt geen antwoord op zijn vragen. Whoei-hoei zegt de wind alleen. Als hij van tevoren geweten had wat er zou gebeuren, was hij dan ook naar de uitgang van het hol gekropen?

De wind pakt hem op en daar gaat Beertje, zomaar door de lucht!
Hij moet zijn knuffel-uil stevig vasthouden, zo hard gaat het te keer. Hij ziet wonderlijke dingen die net als hij door de wind meegevoerd worden.
En is Beertje bang? Niks hoor, hij geniet. Eindelijk avonturen. Al wil hij na een tijdje ook wel weer naar huis, naar mama en het warme hol. Om te vertellen over wat hij heeft meegemaakt.
Maar zou hij daar ooit terug kunnen komen?


Een tekst van Mireille Geus en illustraties van Thé Tjong-Khing, dan zit het wel goed: over de kwaliteit van dit boek hoeft niemand te twijfelen. Het is prachtig!
Een mooi verhaal voor kinderen die helemaal geen zin hebben om te gaan slapen! Of ze net als Beertje met de wind mee moeten gaan?
Wel een leuk idee, maar…


Mireille Geus (1964, Amsterdam) schrijft alle dagen, vroeger toneelstukken en teksten voor Sesamstraat en tegenwoordig boeken voor volwassenen én voor kinderen, zoals Dans! en Mijn dagen met Niets. Met de wind mee is haar eerste prentenboek.
https://www.mireillegeus.nl

Thé Tjong-Khing (1933, voormalig Nederlands-Indië) volgde de kunstacademie in Bandung en werkte vervolgens als tekenaar bij de Toonderstudio’s. Inmiddels is hij al 65 jaar striptekenaar en ruim 50 jaar kinderboekenillustrator. Hij won drie keer het Gouden Penseel en onder meer de Woutertje Pieterse Prijs en de Max Velthuijs-prijs voor zijn oeuvre.
https://www.thetjongkhing.nl


ISBN 9789047713524 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat| mei 2021
Afmeting: 29,1 x 22,2 x 0,9 cm | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 17 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER