jeugd 4-5 jaar

Yvon van Oel

https://www.yvonvanoelillustrator.nl

 

Vergeet je knuffels niet!
Yvon van Oel


Sommige boeken hebben weinig woorden nodig en toch leveren ze vaak een prachtig verhaal op. In dit boek staan welgeteld twee zinnen en dat is precies genoeg.


Bij het openslaan van het boek zien we Ling op pad gaan met een grote mand aan haar arm. Met haar andere arm omklemt ze haar knuffelbeer. Ling kijkt nog even om, want iemand roept: "Ling, vergeet je straks je knuffels niet?" Natuurlijk zal ze die niet vergeten!


Het wordt een heerlijke dag. Ling rolt door het gras, haar berenknuffel laat ze balanceren op haar voeten. Het is een en al speelsheid en zonnigheid wat de 2 pagina's uitstralen. En dan sla je om en zie je een heel ander beeld.
Een beeld dat waarschijnlijk alleen kinderen nog zo kunnen zien en voelen... Ling ligt namelijk helemaal opgerold in de armen van haar beer, die nu reusachtig groot is. De warmte spat van de pagina af. Je zou er zo bij willen kruipen.


Maar in de mand zitten nog veel meer knuffels, zoals de grappige gevlekte hyena, hij lacht en lacht. En Ling knuffelt en knuffelt totdat ze bijna een wordt met de hyena en er een hele grote lachende hyeana-familie bij gelachen heeft.
Daarna is haar prachtige blauwe vogelknuffel aan de beurt, die ze zo lekker aan haar arm kan laten rondzwieren, maar ook nu zien we op de volgende pagina dat de vogel tot leven is gekomen en samen met Lingh heerlijk door de lucht suist.
Ze speelt de hele dag met alle knuffels die in haar mand zitten.


Eén knuffel, de panda, is eigenwijs, hij is de enige die zelf op pad gaat... zal Lingh ook met hem een mooi avontuur beleven?


Het boek prikkelt de fantasie van kinderen, ze kunnen bij hun eigen knuffels ook hele verhalen verzinnen of bedenken wat ze samen met hun knuffels zouden willen doen. Maar niets moet, ze kunnen ook heerlijk wegdromen bij de afbeeldingen van dit boek en samen met Lingh in de lucht zweven, door het glas rollen en lachen, lachen, lachen...


Zie ook het inkijkexemplaar


Yvon van Oel schildert het liefst over de natuur en maakt grote dierenportretten. Samen met haar partner heeft ze Haagse Kinderboekenwinkel Alice in Wonderland  Ze beheert samen met haar partner de Haagse Kinderboekwinkel Alice in Wonderland.
Vergeet je knuffels niet! is haar - zeer geslaagde - debuut.


ISBN 9789047714149 | Hardcover | 32 pagina's | NUR 273 | Lemniscaat | 8 februari 2022
Afmeting: 18 x 26 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 1 maart 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER