jeugd 4-5 jaar

Marion Deuchars

http://www.mariondeuchars.com

Zie ook de Leestafelrecensie over het boek Echte kunst met je vingers (non-fictie jeugd) van deze schrijfster

 

Bob maakt kunst
Marion Deuchars


Er zijn van die boeken die je blij maken, dit is zo'n boek. Blij omdat de afbeeldingen in al hun schijnbare eenvoud je zo aanspreken. Blij omdat het verhaal zo apart is. Blij omdat het boek mooi verzorgd is en precies het goed formaat heeft. Blij omdat er prachtige diepe kleuren gebruikt zijn. Dit boek heeft het dus helemaal.


Het verhaal is in principe vrij simpel. Het gaat over een vogel, Bob, die lijdt onder het feit dat hij van die dunne poten heeft.  Hij gaat sporten om spieren te kweken en als dat niet helpt begint hij meer te eten, maar alleen zijn lijf wordt dikker maar zijn poten blijven dunne stelten. Dan probeert hij die sprietpoten te camoufleren met kleren waardoor je zijn poten niet kan zien. En zo zien we hem voorbij lopen met grote laarzen, wijde broeken, zelfs een lange jurk. Maar ook dat maakt Bob niet happy. Wat te doen?


Mismoedig wandelt hij in het rond en stapt van pure ellende maar een museum in. Hij bekijkt al die kleurige schilderijen, en ineens gebeurt het! Bob heeft de oplossing gevonden. Voortaan stapt hij blij in het rond, iedereen groet en kijkt vol bewondering naar hem.
En die spillepoten? Daar heeft hij voortaan maling aan!


Marion Deuchars heeft al meerdere tekenboeken geschreven en daarin draait het ook altijd om kunst. In haar boek Echte kunst maak je zo, kom je Bob zelfs al tegen als voorbeeld hoe je een vogel kunt tekenen. In dat boek is Bob al een dier wat in het ook springt, maar in dit boek, Bob maakt kunst, wordt het een hele persoonlijkheid. Bob geeft heel goed weer hoe kunst hem helpt om zijn probleem om te buigen naar iets anders, iets positiefs, waar hij ook nog eens heel veel plezier aan beleeft.

Bob maakt kunst is het prentenboekendebuut van Marion Duchars. Het is te hopen dat er nog vele volgen want deze eersteling is een schot in de roos.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789025766368 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Gottmer | september 2016
Afmeting 29,3 x 21,6 cm | Vertaald door J.H. Gever | Leeftijd 4+

© Dettie, 21 oktober 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER