jeugd 4-5 jaar

Philip Waechter

Kamperen!
Philip Waechter


Zwierend en zwaaiend met zijn schooltas loopt Tim naar huis, hij heeft eindelijk vakantie! Onderweg koopt hij alvast een lekker ijsje om het te vieren.
Papa en mama zijn zoals altijd op zijn laatste schooldag al druk bezig met inpakken want ze gaan kamperen! Hoera.


De hele auto wordt volgestouwd. - We zien papa met een rood hoofd nog het allerlaatste in de auto proppen - het blijft keer op keer een verrassing dat alles er weer in past. Nadat ze zeker weten dat ze niets vergeten zijn, begint de reis. Om even later weer om te keren, mama is namelijk vergeten hun huissleutels aan de buurvrouw te geven. Maar dan zijn ze toch eindelijk definitief op weg. Na een lange reis komen ze aan op de vertrouwde camping. Tim kent de weg nog op het terrein. Na het gebruikelijke gekibbel van papa en mama rond de tent opzetten zijn ze er helemaal klaar voor. Het is nu écht vakantie!


Tim geniet. Hij vindt nieuwe vriendjes en observeert alle campinggasten met al hun eigenaardigheden. De dagen vliegen voorbij. Volgens Tim is het de mooiste zomer die je kunt bedenken. Hij gaat alleen naar de campingwinkel, heeft zo zijn kleine eigen avontuurtjes, zoals surfen in zee, een vis vangen,  een briefje in een fles vinden, elkaar griezelverhalen vertellen enz. Kortom, het is een fantastische, geweldige, supermegafijne vakantie!


Het verhaal is net geen stripboek maar het scheelt niet veel. Alles wordt wel in tekeningen weergegeven. Maar de ene keer beslaat de afbeelding een hele pagina en de andere keer worden situaties in negen kleine ingekaderde tekeningen op een bladzijde weergegeven. Grappig zijn de interpretaties over de campingbewoners en al hun hebbelijkheden maar ook alle bezigheden die Tim uitvoert in de vakantie die in kleine tekeningen zijn weergegeven zijn erg leuk om te zien.
Soms staat er tekst bij de afbeeldingen, een andere keer zijn woorden overbodig en zegt de afbeelding al genoeg. Dat maakt het verhaal heel erg speels en prettig om te volgen. Natuurlijk scheelt het ook dat Tim een vrolijk jongetje is. Hij heeft plezier in alles en vermaakt zich uitstekend.
Het verhaal eindigt nogal abrupt maar duidelijk is inmiddels wel dat kamperen heerlijk is.


Zie ook het Inkijkexemplaar


Philip Waechter is een geprezen Duits illustrator. Hij studeerde vormgeving en illustratie. Hij maakte al verschillende prentenboeken die wereldwijd werden vertaald.


ISBN 9789401433037 | Hardcover | 22cm x 28cm | NUR 273 | 36 pagina's | Lannoo | 5 april 2016
Vertaald door Edward van de Vendel. | leeftijd 5+

© Dettie, 7 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER