jeugd 4-5 jaar

Bubble Ducky

Het nest van Ermest
Bubble Ducky

Ermest (geen drukfout) gaat verhuizen. Hij voelt zich niet gewenst op de plek waar hij woonde. Ja, hij is klein en hij is lelijk. En hij stinkt. Maar hij is een kei in opruimen!
Want hij is een mestkever.


Daar gaat-ie, een sip kijkende kever, een rolkoffertje achter zich aan meezeulend. Helaas wordt hij onderweg achtervolgd door een gemene hond. Om aan dat enge beest te ontkomen springt Ermest gauw in het riool.
Daar gaat hij avonturen beleven, ook al is ook in het riool niet echt iemand die hem enthousiast staat op te wachten. Alleen meneer Slak heet hem welkom in zijn huis. Hij laat hem het hele huis zien en zet ook een maaltijd voor hem neer.


Dan vraagt hij Ermest om een brief te schrijven aan zijn toekomstige ik. Wat zou hij aan zichzelf schrijven?
Al zie je als je het boek openslaat wel een envelop, waar een briefje uit steekt, toch komt dit wel een beetje onverwacht zonder verdere uitleg midden in het verhaal. Maar Ermest doet het wel, en achterin zullen we lezen wat hij aan zichzelf heeft geschreven.


Dat hij toch niet gelukkig is daar bij meneer Slak? Het ligt niet aan de slak, maar andere rioolbewoners laten hem links liggen.
Gelukkig kan hij zich wel nuttig maken: hij ruimt ook hier goed op. Hij bouwt een groot nest. Van afval.


Dan gebeurt er iets heel ergs. Maar ook iets goeds: Ermest krijgt een prijs!
Wat het verband is?


Een boek om te leren jezelf te accepteren zoals je bent, maar ook om dat met de ander te doen. Iedereen heeft immers wel ergens talent voor! En als dat nou net iets is wat je zelf niet kan, dan kun je elkaar helpen!
Leef je eigen leven, en geloof in jezelf.


Wie Bubble Ducky is, geen idee, maar hij heeft een fraai boek gemaakt. Met vooral veel knip- en plakwerk heeft hij mooie illustraties gemaakt bij het verhaal. Ondanks dat er overwegend bruin- en grijstinten gebruikt zijn, ziet het er toch vrolijk uit door de kleine accenten in primaire kleuren.


ISBN 9789044842029| hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | augustus 2021
Afmeting: 26,8 x 25,6 x 1 cm | Leeftijd vanaf 5 jaar

© Marjo, 13 september 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER