jeugd 4-5 jaar

Greg Gormley

De allerbeste beer
illustraties: David Barrow
tekst: Greg Gormley


Stel... je bent een leuke knuffelbeer, maar je weet niet dat je dat bent, wat ga je dan doen? Dan ga je uitzoeken wat voor soort beer je bent...


Dat doet het beertje in dit verhaal ook, eerst gaat hij in de bibliotheek in de boeken speuren. Maar hij komt er niet echt uit. En dan gaat hij op weg, op zoek naar beren.... 'Misschien is er ergens een beer die mij kan helpen' zegt hij tegen het meisje Nina.
'Succes! zegt Nina.
'Als je het weet, kom je het me dan vertellen?'


Alle beren die ons beertje ontmoet hebben wel iets wat overeenkomt met het knuffelbeertje. De een slaapt graag, maar dan wel héél lang, de ander speelt graag in de sneeuw, maar dat is wel heel erg koud, en de brilbeer is gek op klimmen net als ons beertje, maar oei wat klimt hij hoog. De honingbeer is superleuk, ons beertje hoopt maar dat hij ook een honingbeer is, maar die bijen zijn toch minder gezellig.
Helaas, al die beren in het noorden, westen, zuiden etc.  zijn het allemaal toch net niet, bovendien hebben zij geen naden, of waslabels of strikjes om hun nek!


Beertje is er een beetje verdrietig van en geeft het maar op. Hij sjokt zielig terug naar huis... naar Nina. En zij zegt precies de goede dingen tegen het beertje, waardoor hij toch heel blij is dat hij een echte knuffelbeer is.


Moraal van het verhaal. Wees vooral jezelf, of je nu een grizzly-, ijs-, bril-, honing-,  of knuffelbeer bent! Je bent helemaal goed zoals je bent.


Het boek heeft een flink formaat waardoor de paginagrote afbeeldingen mooi tot hun recht komen. De beren zijn redelijk realistisch weergegeven maar hebben wel menselijke trekjes in hun snuit. De gebruikte kleuren in dit boek zijn vriendelijk en warm.
Weer een fijn boek van deze uitgeverij.


ISBN 9789025771560 | Hardcover | 32 pagina's |Uitgeverij Gottmer | september 2019
Afmeting 24,8 x 28,9 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 24 januari 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER