jeugd 4-5 jaar

Anuska Allepuz

https://www.anuskaallepuz.com

 

Die peer is voor mij!Die peer is voor mij!
Anuska Allepuz


Aan het eind van het boek bedankt Anuska iedereen met de woorden "Dankzij jullie heb ik dit boek kunnen maken, mijn eerste prentenboek!" Het is te hopen dat het daar niet bij blijft en meerdere prentenboeken zullen volgen want Anuska heeft met haar eersteling een prettig, origineel, fantasievol en kleurrijk boek geleverd.

Origineel
omdat het maar liefst over vijf olifanten gaat, zij worden simpelweg nummer een tot en met vijf genoemd. Elke olifant heeft een eigen kleur variërend van donkerbruin, oranjebruin tot een kleine olifant die wit is maar zwarte oren heeft. Al deze olifanten zijn gek op fruit maar elke olifant heeft zijn voorkeur voor een bepaald soort fruit. De ene is gek op kiwi's, de ander eet liever ananas.  We zien ze dan ook heerlijk in de jungle rondlopen al snoepend van hun favoriete fruit.
Maar dan is er ineens een nieuwe boom gesignaleerd in het oerwoud. Een boom met peren! En natuurlijk willen ze die wel proeven. Maar de peren hangen hoog in de boom. Hoe krijgen ze die te pakken?


Fantasievol
omdat we, naast dit verhaal over de olifanten, op elke pagina vijf kleine muisjes zien rondlopen, zij zijn ook gek op fruit en zij zien ook die lekkere peren! En wie niet groot is moet slim zijn... en dat zijn ze! Terwijl de olifanten steeds roepen 'Die peer is voor mij!' en stuk voor stuk allerlei grappige pogingen ondernemen om een van die heerlijke sappige peren te plukken - de kleine nummer twee probeert zelfs al zwevend aan een groot blad bij de peren te komen - klimmen de muisjes vastberaden de boom in. Dat probeert olifant nummer drie dus ook, maar ja een olifant is geen licht trippelmuisje, dus ook dat mislukt.  Uiteindelijk winnen de muisjes het, en we zien ze triomfantelijk met z'n vijven met een peer weglopen. "Deze peer is van ons!" roepen ze naar de olifanten...
En door dat woordje ons, krijgen de olifanten een idee...


Prettig omdat dit vrolijke verhaal ons op een leuke manier leert dat het toch vaak wel handiger is om samen te werken dan alles steeds maar in je eentje te proberen.  Anuska Allepuz heeft dit dankzij dit humoristische verhaaltje uitstekend weergegeven zonder belerend te zijn.


Kleurrijk
dankzij de afbeeldingen vol jungle- en fruitkleuren.

Kortom, een erg leuk prentenboekendebuut waar veel kinderen plezier aan zullen beleven.


ISBN 9789025768591 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Gottmer | december 2017
Afmeting, 28,5 x 22,5 cm | Vertaald door J.H. Gever | Leeftijd 4+

© Dettie, 17 april 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER