jeugd 4-5 jaar

Carla Maia de Almeida & André Letria

http://ojardimassombrado.blogspot.nl

http://andreletria.blogs.sapo.pt

www.andreletria.pt

 

Ik wil een toverbril
illustraties: André Letria
tekst: Carla Maia de Almeida


Mama vertelt dat je een bril moet gaan dragen! Maar wat als je dat nou h-e-l-e-m-a-a-l niet wil? Dan moet je dat toch van je moeder.
Ze neemt je mee naar een meneer met een moeilijke naam, een opticien, en van die man krijg je een hele rare bril op je neus! Nou, dan is natuurlijk het al gelijk niet leuk meer, je lijkt net een reuzenmug! Daarna moet je van die meneer de letters noemen die op een groot bord staan en natuurlijk kun je die lezen behalve die hele kleine lettertjes onderaan dat bord.
Maar wat zegt die meneer, dat je tóch een bril moet! Bah, je wil helemaal geen bril waardoor je op zo'n grote mug lijkt! Die meneer moet lachen en vertelt dat je niet die bril krijgt die je in de winkel op hebt maar een heel andere. En nu moet je maar wachten, hoe zou die bril zijn?
Zal het een piratenbril zijn met een lapje voor één glas. Of een voetbalbril met kleine doelen met netten als glazen? Of een bril met heel lange poten zodat je heel ver weg kunt kijken? Of een paraplubril zodat je lekker niet nat wordt in de regen? Of een wolkenbril om mee te dagdromen? Of een bril waarmee je alles groot ziet? Dan kunnen ze ook niet meer zeggen dat je te klein bent om het te begrijpen...
Je wordt steeds nieuwsgieriger naar je bril, je kunt haast niet meer wachten en dan... heb je eindelijk je bril en hij lijkt op geen enkele bril die je bedacht had. Maar fijn is je nieuwe bril wel. Je kunt nu ineens alles heel goed zien!


Een lollig boek. Het jongetje dat een bril moet fantaseert er flink op los. Alle brillen die hij bedenkt zijn ook afgebeeld en die illustraties zijn geweldig. Bij de wolkenbril zie je een montuur met wolken als glazen, maar ook de 'alles op zijn kopbril' en de 'treinbril' voor als je even weg wil zijn, zijn heel bijzonder om te zien. Het is gewoon een superleuk boek met te gekke brillen! De toverbril waarbij 's winters alle blaadjes aan de bomen kunt zien lijkt me wel wat!


Zie ook het inkijkexemplaar

 
ISBN 9789051162974 Hardcover 36 pagina's De Vier Windstreken maart 2013
Leeftijd 4+

© Dettie, 29 maart 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER