jeugd 4-5 jaar

Kathleen Vael & Noëlle Smit

www.noellesmit.nl

 

Tipper, Tijgerbaby en de Tarantoelaheks
illustraties: Noëlle Smit
tekst: Kathleen Vael


Mevrouw Hipper de moeder van Tipper, komt midden in de nacht thuis met Tina, een grote circusbeer. Het arme beest zat in het berenhok van de dierentuin en schaamde zich dood omdat ze zo zonder kleren te kijk stond voor iedereen. Daarom heeft mevrouw Hipper Tina maar mee naar huis genomen. Ze vond het zo zielig... Tina krijgt een prachtige zilveren bikini aan en een rokje en is de hemel te rijk. Ze wil nooit meer terug naar de dierent.... O nee, dat woord mag niet gezegd worden want daar wordt Tina helemaal naar van. Tijgerbaby en Tina zijn gelijk dikke vriendjes en Tipper vindt Tina ook wel heel erg leuk.
Maar hoe verstop je zo snel een beer? Want natuurlijk wordt er naar Tina gezocht. Maar mevrouw Hipper heeft daar ook een oplossing voor gevonden. En zo kan het dat 's ochtends voortaan bij het onbijt een beer in een roze ochtendjas, een kleine tijger en Tipper en mevrouw Hipper aan tafel zitten.
Tina blijkt een echte deftige dame, ze ligt uren in bad en wil de leukste jurken, hoedjes, kettingen en hoeden hebben. Moeder Hipper zit dagen achter de naaimachine om kleren  voor haar te maken.


Op een dag laat Tipper tijgerbaby uit, zoals altijd is hij vermomd in zijn hondenpakje. Ze gaan naar de hei en zien daar dat iemand in het al jaren leegstaande huisje is komen wonen, maar wat heeft die vrouw allemaal voor rare dingen in de verhuiskar zitten? Zou die mevrouw een heks zijn?
Gelukkig blijkt ze een heel aardige vrouw te zijn die allemaal zwerfdieren verzorgt.
Tipper, Tijgerbaby en haar vriendjes Tovertijntje en Tanner zijn al snel kind aan huis bij Tarantoela de lieve 'heks'. De zwerfdieren bloeien helemaal op, nu ze de ruimte hebben en goed verzorgd worden.
En dan blijkt dat de akelige burgemeester haar huis wil afbreken om er een school te bouwen. Maar Tovertijntje, die op de toverschool zit, weet daar mogelijk wel wat op, maar ze maakt nog wel eens fouten...
Ondertussen doet Tippers moeder mee aan een wedstrijd, wie de mooiste circuskleren kan maken... Uitgerekend de dag van de wedstrijd is Tina ineens zoek... en als Tipper weet dat als mama dat weet dan gaat ze Tina zoeken en niet naar de voor haar zo belangrijke wedstrijd.
Tipper wordt er een beetje wanhopig van, haar moeder móet naar de wedstrijd, de burgemeester móet gestopt worden, Tina móet gevonden worden! En dat allemaal op dezelfde dag! Help! Komt dat nog wel goed?


Lekker vrolijk, fantasievol verhaal met daarbij erg komische, kleurijke afbeeldingen die doen denken aan het werk van Fiep Westendorp. Toch heeft Noëlle Smit wel een heel eigen stijl van tekenen. Vooral de verwaande beer is geweldig om te zien, maar ook de grappige afbeeldingen van de vader en moeder van Tanner maken je aan het lachen. Een erg leuk voorleesboek voor kinderen vanaf 5 jaar.


ISBN 9789048815685 Hardcover, 127 pagina's Uitgeverij Moon januari 2013

© Dettie, 21 juli 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER