jeugd 4-5 jaar

Pauline Oud

http://www.paulineoud.nl

Zie ook de leestafelrecensies van boeken van Pauline Oud voor kinderen van 0-3 jaar

 

Noa krijgt een bril
Pauline Oud


Noa vindt het vandaag helemaal niet leuk op school. Ze moet van die stomme kraaltjes rijgen maar ze zijn veel te klein, dat lukt toch nooit?
Ze loopt helemaal mopperig naast papa terug naar huis en gelukkig snapt papa wat er aan de hand is. Noa moet vertellen wat ze thuis ziet zoals de plant en de kast, nou dat lukt prima! Maar dan neemt papa haar mee naar buiten. Ook daar vraagt papa of ze de slak ziet. Ja hoor die ziet ze wel.


'Juist,' knikt papa. 'En welke beestjes zie je hier?'
Noa ziet een groot groen blad maar geen beestjes.
'Kijk eens goed,' zegt papa.
Noa doet haar best. 'Iets roods?' vraagt ze zachtjes.


Het is duidelijk, Noa ziet niet alles even goed. "Jouw ogen hebben een beetje hulp nodig.' zegt papa.
Ofwel Noa moet een bril.


We lezen en zien hoe de orthopist ofwel de mevrouw die veel over ogen weet, gaat uitzoeken wat Noa wel of niet goed kan zien. Noa moet plaatjes kijken en krijgt een speciale bril op met een gaatje erin en zo zoeken ze samen uit welke glazen er in de bril moeten.
Het is eigenlijk best leuk! Maar nog leuker is een mooie bril uitzoeken! En nóg veel leuker is dat Noa nu wél kralen kan rijgen en beestje kan zien en nog veel meer!


Het boek zit goed in elkaar maar dat is Pauline Oud wel toevertrouwd. In heldere taal wordt precies uitgelegd wat er bij komt kijken als je alles niet meer zo goed ziet.
Maar niet alleen in tekst wordt dat duidelijk gemaakt maar ook in de gezellige, vrolijke afbeeldingen. Als het boek uit is weet een kind precies wat het te wachten staat én dat het helemaal niet eng is.


Weer een prima boek uit de reeks Ik, jij, wij. Een serie waarin kinderen leren begrijpen wat er in de wereld en om hen heen gebeurt én hun gevoelens en emoties helpt te verwoorden en te delen.


ISBN 97890044845518 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | april 2022
Afmeting 26,8 x 25,7 cm | leeftijd 4+

© Dettie, 27 juli 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER