jeugd 4-5 jaar

Luc Vandewalle

website van Luc Vandewalle

Regenboogslangfilmpje

 

De regenboogslang


illustraties:  Luc Vandewalle
tekstaanpassing: Nele NinclausHet was heel lang geleden en hier heel ver vandaan.
Het was in de Droomtijd, ergens helemaal aan de andere kant van de wereld.
Het was toen en daar dat er voor de eerste keer een regenboog aan de hemel verscheen


In dit prachtige boek wordt verteld over de twee broers Thor en Tuur. Thor is de oudste en de vrolijke avonturier. Tuur is de stille jongen die veel ziet en nadenkt. Ze wonen in een prachtig land en omdat ze in de Droomtijd leefden, hoefden ze niet naar school, niet naar bed en niet in bad.
Op een dag gaan ze vissen in het grote blauwe meer, ze genieten daar alle twee altijd vreselijk van. Lekker in hun bootje kijken naar het water, de vissen, de wolken.
Maar opeens horen ze iets en voor ze het weten is alles donker om hun heen, wat is er gebeurd? Thor is heel erg bang maar Tuur blijft gelukkig zoals altijd heel rustig.
Zullen ze het mooie meer ooit nog terugzien?
Als je dit boek gelezen hebt weet je voor altijd hoe het komt dat er een regenboog te zien is!


Dit verhaal is gebaseerd op een Australisch droomverhaal en is erg bijzonder om te lezen.
Maar... naast het mooie, aparte verhaal zijn er de schitterende illustraties die het boek uniek maken. Elke illustratie is een kunstwerkje op zich. Soms lijken het prehistorische grottekeningen maar ze doen toch heel modern aan dankzij het bijzondere kleurgebruik en de gebruikte technieken. Achterin het boek staan symbolische afbeeldingen van de Aboriginals met daarbij de betekenis vermeld.
De  illustraties van dit boek werden oorspronkelijk ontworpen voor het spel "De Regenboogslang" voor het AAMU - Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst te Utrecht, Nederland.


Het is een fantastisch boek zowel qua verhaal als uitvoering en het verdient veel meer aandacht dan het nu van de pers krijgt.


ISBN 9789081408400 Hardcover, 32 pagina's Uitgeverij De Jaeger november 2009

© Dettie, februari 2010

Lees de reacties op het forum en /of reageer, klik HIER