jeugd 4-5 jaar

Margot Senden

https://www.margotsenden.nl

 

Magisch mooi
Door de seizoenen met Hop en Dop
Margot Senden


"De inspiratie voor mijn nieuwste boek, mijn debuut als auteur, is letterlijk uit mijn achtertuin."
                                                                                                                       Margot Senden


In dit mooie grote boek, maar liefst 34 x 26,1 cm, mogen we mee op ontdekkingsreis, dwars door alle seizoenen heen, met eekhoorn Hop en elfje Dop en hun vriendjes, die je op de eerste twee - hardkartonnen- pagina's leert kennen.
Natuurlijk vind ik daarvan het Boekenelfje het leukste, maar de andere vriendjes van Dop zijn ook heel erg leuk. zoals het Knuffelelfje dat nooit zonder zijn knuffel op pad gaat, of het verlegen Roodborstelfje die echt op een roodborstje lijkt. Das, vos en ree zijn de beste dierenvrienden van Hop en Dop. Alle tien de elfjes en de drie dierenvrienden staan op de grote seizoensoverzichtspagina's, ze verstoppen zich graag dus dan mag jij ze zoeken.


Voor die overzichtpagina's zien we welke mooie bloemen er bloeien in bijvoorbeeld de lente, we lezen gelijk waar ze bloeien en of ze graag natte voetjes hebben of liever in een weiland staan. Maar we lezen ook van alles over het konijn en de bosuil, je wordt echt wat wijzer door dit boek.


In de zomer, herfst en winter ziet de wereld er weer heel anders uit en dat laat Margot Senden ook weer zien via haar mooie, realistische tekeningen van alle bomen, planten en vlinders die in bijvoorbeeld de zomer te zien zijn. En... we leren ook de boommarter kennen. Dat is een heel mooi diertje dat graag in bomen klimt en zo van de ene naar de andere tak springt! Hij eet van alles, zoals vlees, eieren maar ook paddenstoelen en vruchten.
De spierwitte hermelijn is ook al zo bijzonder, in de sneeuw is hij nauwelijks te zien en dat is natuurlijk net de bedoeling!


De lente-, zomer- herfst- en winter overzichtspagina's leveren veel kijk- en zoekwerk op. Heel mooi is ook de sfeer van de seizoenen weergegeven zoals de kleurige herfst en witte winter. Leuk is ook dat op de pagina's over de winter getoond
wordt hoe sporen van dieren eruit zien, je kunt ze daardoor ook zelf herkennen.


Margot Senden, die we kennen van haar vele illustraties in andere boeken, heeft met dit eerste zelfgeschreven boek een prachtige indruk van de seizoenen gegeven, daarnaast zijn de zoekopdrachten en de tips een heerlijk extraatje. Het is een boek om bijvoorbeeld op regenachtige dagen toch nog via de afbeeldingen van de natuur te kunnen genieten of lekker samen plezier beleven aan alle weetjes, tips en verhalen over de bomen, bloemen, planten en dieren.


ISBN 9789044850918 | Hardcover | 18 hardkartonnen pagina's met ronde hoeken | Clavis | april 2023
Eerste boek uit de reeks Magisch Mooi | Leeftijd 4+

© Dettie, 31 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER