jeugd 4-5 jaar

Emma Perry

https://www.emmaperryauthor.com

https://www.sharondaveyillustration.com

 

Ik hou niet van boeken.
Echt niet.
Punt uit.

Illustraties: Sharon Davey
Tekst: Emma Perry


Al vanaf de titelpagina begrijp je dat Mila écht niet van boeken houdt. Met een boos gezicht kijkt ze al naar de titel om daarmee haar afkeer te onderstrepen en op de volgende pagina kijkt ze heel kwaad naar de stapels boeken rond haar stoel.
Het erge is dat ze steeds boeken cadeau krijgt, of als beloning, of zomaar... Ze kan dat niet uitstaan. Ze vindt boeken gewoon NIET leuk. Punt uit.
Ze gebruikt de boeken nu maar als opstapje naar een hoge plank, of als slee om de trap af te roetsjen...


Op gegeven moment krijgen de boeken er genoeg van, ze willen gelezen worden! 's Nachts beginnen ze te klapperen en flapperen en trekken Mila een verhaal in... Ze ontmoet een detective die speurt naar een diamant. Nou dat is natuurlijk wel leuk, Mila kan heel goed misdaden oplossen. Maar de detective is al van de pagina af gelopen... en Mila wordt naar het volgende verhaal gesleurd.


Ze belandt steeds op een pagina in een nieuw boek en ontmoet nog veel meer spannende mensen. Telkens wil ze blijven en meedoen maar dat is raar volgens een ridder. 'Je wilde ons verhaal toch niet lezen...' zegt hij fijntjes.
Mila heeft een wijze les geleerd...

Kinderen leren door dit verhaal, dat ze allerlei heel leuke avonturen kunnen beleven door boeken te lezen. Ze gaan bijvoorbeeld mee naar de maan of zitten op een paard met een ridder, niets is te gek. Elk boek is een reis op zich. Je kunt de hele wereld en daarbuiten bezoeken en allerlei heel bijzondere mensen, dieren en andere figuren ontmoeten en welk kind wil dat nou niet?

De afbeeldingen zijn kleurig, speels en erg beeldend. De afkeer én het latere plezier zijn heel duidelijk op Mila's snoet te zien!

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051168457 | Hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken | 32 pagina's | juni 2021
Nederlandse tekst Monique Berndes | Afmeting: 27,3 x 24,2 x 1,1 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 23 november 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER