jeugd 4-5 jaar

Linda Bailey

Als je toevallig een dinosaurus hebt
Illustraties: Colin Jack
Tekst: Linda Bailey


Het zal je gebeuren: je hebt een dinosaurus in je huis. Zo’n enorme grote dino! Wat moet je ermee? Die ligt toch alleen maar in de weg!
Maar misschien is het dier toch wel nuttig? Eens kijken, wat kan je er allemaal mee?


Deze dino ligt in het huis waar een gezin woont met twee kinderen. De verder naamloze jongeman bedenkt waar hij een dinosaurus voor kan gebruiken: hé, handig, met die grote hoorn kan hij een blik openen! En hij kan nog wel meer: noten kraken, blad wegblazen, gras maaien…  en: hij bewaakt je huis tegen dieven!


Nu heb je verschillende soorten dinosauriërs, je hebt er ook die voortreffelijk zijn als het regent: onder die brede staart of lange nek is het droog! En er is nog veel meer dat je kan verzinnen, allemaal dingen waar een dino een stuk handiger is dan een kat of een hond.
Leuk huisdier dus!


De tekeningen zijn erg grappig, vooral die waar al die kinderen onder de staart van de dino schuilen voor de regen. En die tekening waarop je een lieve dino ziet die een baby wiegt. Ja, een dinosauriër kan ook een goede oppas zijn!
Gaat het dan altijd goed? Kan je een dino alles laten doen?
Nou eh, sommige dingen kun je maar beter zelf doen…


Een grappig prentenboek met kleurrijke afbeeldingen waarop heel veel te zien is. De tekstjes zijn kort en snel voorgelezen waarna je samen met een kind alles goed kunt gaan bekijken. Met op de laatste pagina een hele leuke vraag: wat als je nou een pinguïn hebt? Of een kameel?


Linda Bailey (1948, Winnipeg, Canada) schreef al meer dan dertig kinderboeken en won daar prijzen mee.


ISBN 9789464530292 | Hardcover| 40 pagina's | Uitgeverij Condor | november 2022, oorspronkelijke Engelse uitgave in 2014
Illustraties van Colin Jack | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 3 december 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER