jeugd 4-5 jaar

Minke Mulder

Kleine Haas zoekt het geluk

Kleine Haas woont met zijn vader, moeder en vijf broertjes en zusjes dicht bij een bos.
Echt rijk waren ze niet en het huis was wel een beetje klein maar Kleine Haas had het erg naar zijn zin.
Op een dag hoort hij zijn moeder zeggen dat ze wilde dat het geluk een beetje hun kant op kwam, dan zou alles wat makkelijker zijn.
Nou, denkt Kleine Haas, dan ga ik dat geluk toch halen voor mama.


Als eerste gaat hij naar verzamelmuis, die verzamelt zoveel, hij heeft vast ook wel 'Het geluk' in een van zijn verzameldozen zitten. Maar nee, dat heeft de muis niet dus gaat Kleine Haas verder naar het westen, over het water en het gras, door het bos en over de heuvels. Onderweg vraagt hij het aan Wijze Egel, Sluwe Vos maar die weten het niet. De drie Dwaze Biggetjes hebben zelfs nooit van 'Het geluk' gehoord. Wel liggen ze heerlijk te rollen in de modder.
Kleine Haas vindt het maar moeilijk om 'Het geluk' te vinden en heeft ondertussen heel erge honger gekregen. Dus Kleine Haas gaat maar weer naar huis en wat roept mama Haas? Wat een geluk! Je bent weer thuis!
Nou moe? Was het geluk dan gewoon thuis?


Een mooi hardcoverboek met vrolijke aquarel-met-inkt afbeeldingen. Hoe langer je naar de illustraties kijkt hoe meer je ziet. Een haasje op het dak bijvoorbeeld of verstopt achter het huis. Ik  moest erg lachen om het verstelde lampenkapje en de schaal met worteltjes op tafel tijdens het eten. Papa en mama Haas hebben een piepklein glaasje wijn naast hun bord. Het kleinste Haasje zit op een omgekeerde pan, zo kan hij toch bij zijn eten.  Ook het 'vriendje' van Kleine Haas is leuk bedacht. Een plankje op wieltjes met een touwtje daaraan,  daarop staat een vosje! Het vosje wordt bij de zoektocht naar 'Het geluk' door Kleine Haas, achter zich aan getrokken.
Een prettig en leuk verhaaltje in een uitstekend verzorgd boek.


ISBN 9789026126659 Hardcover 40 pagina's | Uitgeverij de Fontein september 2009 Formaat: 269 x 213 x 7 mm
Leeftijd: vanaf 4 jaar

© Dettie, oktober 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Een heerlijke dag!


Na haar debuut De vraag van muis is dit het tweede boekje van Minke Mulder. Zowel de tekst als de illustraties zijn door haar verzorgd.
Het is een klein maar erg mooi boekje. Op de rechterbladzijden staan de fleurige afbeeldingen van Varkentje en Olifant en links staat de eenregelige tekst.
Varkentje en Olifant zitten lekker te luieren onder een boom en Varkentje denkt dat hij gelukkig is maar ook weer niet... De zomer is alweer bijna voorbij is en dan gaat Kikker verhuizen en kleine Mol is alweer zo groot en...
Maar Olifant vindt het een heerlijke dag, hij is gelukkig, het is nog heerlijk weer en kleine Mol is zo leuk en ze kunnen nog lekker zwemmen met Kikker.
Ja het is een heerlijke dag!
Varkentje moet daar even over nadenken, zo kan je het ook bekijken!In de eerste helft van het boekje laten de tekeningen zien hoe Varkentje de dag ziet, de bomen al kaal, de klaprozen zijn bijna weg en Kikker gaat op weg met zijn knapzakje.
In de tweede helft zijn de tekeningen zoals het op de dag zelf is. Je ziet een mooi korenveld mét klaprozen, Kikker en Varkentje die pret maken in het water, Varkentje die lekker aan het spelen is met kleine mol...
Een verhaaltje om over na te denken...
Het boekje is zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. Beiden zullen er met plezier in kijken en genieten van de leuke en vrolijke tekeningen.


ISBN 9789026123696 Hardcover | 48 Pagina's | De Fontein Baarn 21 maart 2008   Formaat: 177 x 193 x 9 mm
Vanaf 6 jaar

© Dettie, maart 2008

Lees de reacties op het forum en/of reageer klik HIER