jeugd 4-5 jaar

Milja Praagman

https://miljapraagman.nl

 

Gestrikt!
Milja Praagman


Toetje wil zo heel erg graag schoenen met veters maar papa vindt dat maar niets. "Nee Toetje, schoenen met klittenband zijn veel handiger.' zegt hij. 'Als je eerst veters leert strikken, zal ik erover nadenken.'


Dat is echte papalogica, want hoe kan Toetje nu veters leren strikken als ze geen veterschoenen heeft! Daar heeft ze wel gelijk in natuurlijk en daarom mag Toetje oefenen op de schoenen van papa en mama. We zien haar onder tafel zitten - het gaat best goed - Maar ze moet nog wel even oefenen volgens papa en dat doet ze! En hoe!


Ze oefent op de schoenen van de meester... 'Gestrikt!' roept ze trots. 'Bijna goed,' zegt hij.
Ze oefent op de veters van de directeur van de school. 'Gestrikt', roept Toetje. 'Uitstekend,' zegt zij.


Toetje wordt zelfs zo goed in veters strikken dat ze de schoenen van de burgemeester en zelfs de schoenveters van de koning mag strikken! 'Gestrikt!' roept Toetje even later trots. 'Buitengewoon!' zegt de koning.


Maar dan horen ze de koninklijke kok schreeuwen. De taart is gestolen, door een taartenboef... met losse veters!!!
Inmiddels weet Toetje wel hoe ze dat moet aanpakken! En zo wordt ze een heuse heldin en krijgt als beloning van de koning eindelijk schoenen mét - gouden - veters!!


Milja Praagman (Winnares Zilveren Penseel 2017) heeft haar fantasie helemaal de vrije loop gelaten. De afbeeldingen zijn vlot, levendig, fris en vrolijk en het verhaal zelf is heerlijk humoristisch. Maar het leukste is dat op de cover een grote schoen staat afgebeeld mèt gaatjes waardoor veters zijn geregen. Nu kan een kind zelf oefenen en net zo goed worden als Toetje! Hoe leuk is dat!
(Als je dit boek wilt hebben kun je misschien wel je ouders strikken om het voor je te kopen!)


ISBN 9789025769987 | Hardcover met ronde hoeken | 32 pagina's | Uitgeverij Gottmer | november 2018
Afmeting 26,2 x 21,8 cm | Leeftijd 4+

©Dettie, 10 februari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER