jeugd 4-5 jaar

Nannie Kuiper

Goed zo! Knap hoor!
illustraties: Jeska Verstegen
tekst: Nannie Kuiper


Vader en moeder Bever zijn heel erg trots op hun kinderen Boris en Babet. Elke keer roepen ze: Goed zo! Knap hoor!
Boris haalt een heel zware kei van de bodem en Babet brengt sappige bladeren. 'Goed zo! Knap hoor! Wat lekker!'
Vader en moeder kunnen hun ogen niet van hun kinderen afhouden. Wat worden ze al groot! Maar dan zien ze grote donkere wolken aankomen. 'We krijgen storm!' roept vader. De familie zwemt snel naar hun burcht, hun huis. Die moeten ze steviger maken. Ze gaan allemaal gauw aan het werk. Mama en Babet zorgen voor sterke takken en papa en Boris metselen ze met veel modder aan elkaar.
Ze werken heel hard en de lucht wordt steeds donkerder, als ze maar op tijd klaar zijn! Babet gaat met haar moeder steeds verder het bos in en dan... valt er een boom om, op de staart van Babet... wat nu? Mama gaat hulp halen want alleen krijgt ze de boom niet weg. Papa en Boris gaan gauw mee om Babet te helpen, maar waar is Babet gebleven?


Een mooi prentenboek waarbij ook duidelijk te zien is hoe bevers leven en hun huis (burcht) maken. De bevers hebben grappige, vrolijke snoetjes maar bij de storm zie je ook dat ze het eng vinden of moeilijk hebben. Het is een vrij spannend verhaal en de illustraties ondersteunen het verhaal. In het begin en eind van het boek zijn de prenten in mooie, lichte kleuren en tijdens het spannende avontuur in de storm zie je donkere wolken en in het bos dringt ook weinig licht door.


Nannie Kuiper
schrijft vooral gedichtjes voor jonge kinderen en maakt voor prentenboeken teksten, vaak op rijm. Voor De eend op de pot kreeg zij in 1982 een Gouden Griffel.

Jeska Verstegen heeft al veel boeken geïllustreerd en ook haar weblog is zeer de moeite waard om te bekijken.


ISBN 9789055799312 | Hardcover | 32 pagina's | De Vier Windstreken| februari 2004
Formaat: 21,5 x 28,7 cm | Leeftijd: vanaf 4 jaar

© Dettie, 8 juli 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER