jeugd 4-5 jaar

Jin Xiaoyu & Jiang Ziying

De Rode sok
Illustraties: Jiang Ziying
Tekst: Jin Xiaoyu


Dit is weer eens heel wat anders, een verhaal verteld door een sok, een enkele rode sok.
Als het verhaal begint is de sok vies en ze stinkt ook. Ze weet helemaal niet waar ze is en dwaalt maar wat rond. Ze is uiteindelijk zo moe dat ze maar ergens gaat liggen om te slapen. Als ze wakker wordt, heeft een lief jongetje haar in zijn handen. Naast hem staat de zuster van het opvanghuis waar het jongetje woont.
Ze zijn maar wat blij met de sok, ze is nog helemaal heel ook! Wat een geluk!


De zuster zorgt goed voor de sok en de kinderen dragen haar met plezier, ze is mooi en lekker warm, wat maakt het uit om een gele en een rode sok te dragen, alle sokken zijn even mooi.
Soms mag de sok zelfs als woonplaats dienen voor een nestje jonge poesjes en de andere keer is ze ineens de neus van de sneeuwpop.


De kinderen en de zuster zijn maar wat gek op de sok. Ze wordt gekoesterd en zorgvuldig hersteld als ze kapot is. Ze heeft een prachtig leven. Helaas de tijd breekt aan dat de zuster met pensioen gaat... De sok vindt het vreselijk. Maar dan bedenken de kinderen iets, waardoor de sok weer helemaal gelukkig wordt.


Echt een mooi verhaaltje en zo heerlijk origineel. Alles is lekker eenvoudig, de kinderen zijn eenvoudige, niet verwende, kinderen en blij met alles. De zuster is een oudere dame met een lief gezicht, zij is ook zonder opsmuk en heeft, net als de kinderen, ook steeds twee verschillende sokken aan!
Een gewoon verhaal, over een gewone sok maar dàt maakt het juist zo bijzonder!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789044839258 | hardcover | 27 pagina's | Uitgeverij Clavis | januari 2021
Vertaald door Clavis | Afmeting 26,9 x 25,7 cm | Leeftijd 5+

© Dettie, 4 februari 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER