jeugd 4-5 jaar

Florence Ducatteau & Chantal Peten

http://florenceducatteau.wikeo.be

http://www.chantalpeten.be

 

Een vakantie aan het meer
illustraties: Chantal Peten
tekst: Florence Ducatteau


Robin is met zijn familie op vakantie aan het meer. Zijn familie is best groot, in en om het zomerhuis zie je overal familieleden. De een leest de krant, anderen zitten onder de parasol te kletsen, een aantal jongetjes spelen piraatje. Een meisje schommelt vrolijk heen en weer op de schommel, een groepje zit te kaarten, weer een ander zit met een stel kinderen te spelen op een kleed, een man zit te slapen in zijn stoel, een vrouw ligt te zonnen in haar bikini. Zelfs de poes is mee.
Kortom, het is druk bij het zomerhuis.


Amelie is met een grote groep kinderen mee op vakantiekamp. Het huis waar ze allemaal logeren staat ook aan het meer. Er worden allemaal spelletjes gedaan. Je ziet kinderen in het water volleyballen, andere kinderen zwemmen of rennen om het hardst, een stel groepsleiders staan te koken.
Kortom, het is druk bij het vakantiekamphuis.


Bij het hotel aan datzelfde meer stappen allemaal toeristen uit een grote bus. Meneer Yukata Komo is een van die toeristen. Hij ziet mensen op het terras  wat drinken en op het dakterras zitten veel mensen te eten. Op het meer zijn ook veel mensen, ze zijn aan het zwemmen, vissen of waterfietsen.
Kortom, het is druk bij het hotel.


Een kolonie bevers woont op een burcht bij het meer, ze zijn druk met een dam bouwen en zwemmen en eten zoeken.
Kortom, het is druk in de beverkolonie.


Robin, Amelie, meneer Yukata Komo en de jonge bever willen graag even alleen zijn, even stilte om zich heen hebben. Ze kijken verlangend naar het eilandje midden in het meer, daar zal het lekker stil en rustig zijn, denken ze.
Robin pakt de roeiboot, Amelie gaat zwemmen, meneer Yokata Komo neemt de waterfiets en de jonge bever laat zich lekker drijven naar het eilandje. Maar dan...


Een apart prentenboek met een grappig eind. Het verhaaltje is wel leuk om te lezen maar het boek moet het vooral hebben van de afbeeldingen. Op de zachtgekleurde potlood- met inkttekeningen is namelijk héél veel te zien. Je ontdekt steeds iets nieuws.
Daarom staan er achterin het boek ook allemaal vragen, waarvan je de antwoorden in de afbeeldingen kunt vinden.
Kinderen zullen er uren zoet mee zijn. Een boek om mee te nemen op vakantie - al dan niet aan een meer - .


Van dezelfde schrijfster en illustratrice is in 2010 het fraaie boek Naar het museum verschenen.


ISBN 9789044821574 Hardcover 27 pagina's Uitgeverij Clavis mei 2014
Formaat: 29,8 x 24,5 x 1 cm Leeftijd Vanaf 5 jaar

© Dettie, 14 juni 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER