jeugd 4-5 jaar

Beatrix Potter & Rachel Bright

https://www.peterrabbit.com

https://www.nicolakinnear.com

 

Wie niet weg is, is gezien
Uit de serie: De wereld van Pieter Konijn
Illustraties: Nicola Kinnear
Tekst:  Rachel Bright, gebaseerd op de verhalen van
Beatrix Potter

Ken je Pieter Konijn nog niet? Dat konijn met het korte blauwe jasje? Maak dan maar eens gauw kennis met dit eigengereide konijn! Hij vindt zichzelf een uitvinder. Altijd zit hij nieuwe dingen te bedenken. Ook nu weer: hij zit weer eens diep na te denken, als hij wordt opgeschrikt door hard getik op het raam en iemand die roept dat hij naar binnen wil. Het is Benjamin! Wat is er aan de hand?
Als even later ook nog twee veldmuisjes snel naar binnen willen is het wel duidelijk: het is vandaag helemaal niet pluis in het bos: heer Vos is op jacht. En een vos eet nu eenmaal graag een konijntje of een veldmuisje. Wat kan Pieter daar op verzinnen?


Buiten horen ze heer Vos: ik tel tot tien en wie niet weg is is gezien! Maar het is natuurlijk niet gewoon verstoppertje spelen. Als ze naar buiten gaan moeten ze er voor zorgen dat heer Vos ze niet ziet. Zou Pieter er inderdaad iets voor kunnen uitvinden dat helpt?


Pimmie en Benjamin dansten
Juichend het kamertje rond
‘Pieter, je bent een genie!
Wat Pieter zelf ook wel vond.'


Maar: is dat echt wel zo? Kunnen ze een slimme vos te slim af zijn? Een vos staat toch echt bekend als zijnde heel slim, maar een konijn? Die heeft andere talenten. Maar ja, Pieter Konijn is wel eigenwijs.


Prachtige illustraties met konijnen en muizen waar duidelijk aan te zien is of ze bang zijn of juist blij. De tekst bestaat uit vierregelige rijmpjes, die lekker voorlezen. En daarbij naar de afbeeldingen kijken: een prachtboek!


Beatrix Potter (1866) was dol op tekenen en dat kon ze dan ook heel goed. Zo goed dat zelfs in een tijd dat vrouwen niet geacht werden boeken te maken er in 1902 toch een boek verscheen met haar naam er op. Het verhaal van Pieter Konijn. Helemaal in kleur gedrukt en precies volgens de oorspronkelijke opzet van de tekenares: klein formaat, weinig tekst en op elke bladzijde een illustratie. Rachel Bright en Nicola Kinnear hebben het konijn op een mooie manier nieuw leven ingeblazen.


ISBN  9789021683652  | hardcover| 32 pagina's | Uitgeverij Ploegsma | oktober 2022
Vertaald uit het Engels door Imme Dros | Leeftijd tot 6 jaar

© Marjo, 18 november 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER