jeugd 4-5 jaar

Willemijn de Weerd & Esther Leeuwrik

http://www.willemijndeweerd.nl

http://www.estherleeuwrik.nl

 

Schaap 507
illustraties: Esther Leeuwrik
tekst: Willemijn de Weerd


Schaap 507 is een schaap met gele oormerken. De andere schapen hebben dat niet, die hebben een eigen naam gekregen van de herder. Eigenlijk wil schaap 507 ook wel een naam maar hij durft er niet zo goed om te vragen.
Die avond is er feest, de schapen willen de herder verrassen en studeren allemaal wat in. De een speelt gitaar, andere schapen kunnen zingen of dansen of andere dingen.
Nu snapt schaap 507 waarom hij geen naam heeft en de rest wel. Hij kan helemaal niets!


Schaap 507 besluit heel hard te oefenen zodat hij 's avonds ook een kunstje kan laten zien. Maar het gaat helemaal mis en daar ligt schaap 507 in het gras, hij kan geen poot meer verzetten. 's Avonds hoort hij de herder roepen maar zegt niets, want dan ziet de herder wat voor kluns hij is en krijgt hij nooit een naam... Gelukkig vindt de herder hem toch, en die naam? Ook dat komt goed...


Dit hartverwarmende verhaal is gebaseerd op het verhaal uit de bijbel over De goede herder maar ook niet gelovige kinderen zullen dit prentenboek zeer zeker waarderen. Het is gewoon een heel leuk boek.Naast het grappige, vriendelijke verhaal zijn het ook de afbeeldingen van Esther Leeuwik die het boek zo aantrekkelijk maken. Schaap 507 doet erg komisch aan met zijn olijke koppie en die gele labels aan zijn oren. Maar ook de illustraties waarop de schapen die ijverig sokken zitten te breien en allemaal vrolijk gekleurde sokken aan alle vier hun poten hebben zijn geweldig om te zien, evenals de enorme hoeveelheid waslijnen vol met pas gewassen sokken. Maar eigenlijk zijn alle illustraties het bekijken meer dan waard. Je wordt vanzelf blij als je die vrolijke, gekleurde afbeeldingen ziet.
Èrg leuk boekje.


Dit prentenboek is tot stand gekomen in samenwerking met André Verhagen van rondreizend poppentheater Het @penstaartje, dat al meer dan vijftien jaar bestaat. Hij ontwikkelde de voorstelling 'Schaap 507' die de verhaallijn van het boek volgt.


ISBN 9789023994602 hardcover Uitgeverij Mozaiek junior maart 2014
Afmeting ca. 20,5 x 20,5 cm Leeftijd 4+

© Dettie, 12 maart 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Beroemd!
illustraties: Esther Leeuwrik
tekst: Willemijn de Weerd


Poes kan mooie muziek maken op haar viool en ze wil daarmee beroemd worden.
'Wat is beroemd?' vraagt muis.
'Je bent beroemd als iedereen je kent, omdat je iets goed kan,' vertelt poes.
Dat wil muis ook wel, zij weet ook wel iets waar ze erg goed in is.
Die avond geeft poes een vioolconcert maar wat is dat nou? Haar viool is stuk! Poes hoort een heel raar geluid. O jee, het gaat helemaal verkeerd...
Gelukkig is muis in de buurt en komt het toch nog goed. Zo worden poes en muis ieder op hun eigen manier toch nog beroemd.


Bij dit grappige verhaal staan, steeds verspreid over twee bladzijden, erg mooie ingekleurde pentekeningen van Esther Leeuwrik. Zij weet de sfeer van het verhaal goed te vangen. Ook zijn er allerlei grappige details in de tekeningen te zien, zoals de vogels die trouw achter poes aanvliegen met haar rode baret in hun snavel. De vogels dragen zelf ook hoedjes. Poes en muis hebben alle twee een prachtig gekleurde zwierige sjaal om die steeds mooi achter hun aan zweeft.
De korte zinnen zijn in goed leesbare letters weergegeven.

Over dit verhaal wordt ook een kindervoorstelling gegeven. De schrijfster van dit boek, Willemijn de Weerd, wil daarin net zo beroemd worden als de violiste Marieke Booy. Maar als Willemijn op de viool gaat spelen gaat het helemaal niet goed. Poes en muis weten haar te vertellen hoe dat komt.
Kinderen mogen daarna zelf verschillende instrumenten bespelen. Ook gaan ze oefenen voor een concert, want de kinderen willen natuurlijk ook beroemd worden!


ISBN 9789023994374 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Mozaïek, september 2013
Afmeting 9x235x206 mm, Leeftijd Voorstelling 2-6 jaar, Boek ca. 4 jaar

© Dettie, 13 september 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER