jeugd 4-5 jaar

Dromer
Mark Janssen


Dit jaar, 2021, mocht Mark Janssen het prentenboek voor de kinderboekenweek leveren. Het thema was Worden wat je wil.
Het is Mark Janssen gelukkig wel toevertrouwd om iets bijzonders rond dit thema te creëren. Hij schreef en illustreerde een mooi verhaal over Aron, een jongetje dat niet weet wat hij worden wil.

Veel kinderen vertelden op school dat zij politieman, brandweerman, astronaut of president willen worden. Maar Aron heeft écht geen idee. Hij zit er een beetje mee en is daardoor nogal stilletjes als hij samen met papa door het bos rijdt. Gelukkig vraagt papa waarom Aron zo weinig zegt en Aron vertelt zijn verhaal. Papa stopt gelijk de auto.


'Kom stap eens uit, Aron...' zegt papa.
'We gaan samen een stukje lopen,
ik wil je wat vertellen.'


En dat doet hij. Hij vertelt dat mensen allemaal verschillend zijn, de ene is een echte denker, de ander een doener maar Aron is heel anders... hij is een supergeweldige fantastische, te gekke dromer!

Hoe fijn dat is laat Mark Janssen in zijn afbeeldingen zien, taal is niet nodig. Aron zoeft en zweeft tussen prachtige dieren en landschappen, alles is mogelijk, alles kan.
Papa legt tegelijk uit uit hoe heerlijk het is om een dromer te zijn. Later maken ze de wereld mooier en vrolijker!
De afbeeldingen passen zich aan, aan de woorden van papa en het opgelucht zijn van Aron, ze worden steeds fantasievoller en aparter.


Je wordt altijd vanzelf blij van boeken van Mark Janssen, ze stralen een positiviteit en lichtheid uit die je niet veel aantreft. Hij is precies de goede illustrator voor de kinderboekenweek. Kinderen zullen genieten van dit geweldig optimistische boek.


ISBN 9789059658813 | Hardcover | 27 pagina's | Stichting CPNB | oktober 2021
Afmeting 33,5 x 25,2 cm | leeftijd ca. 4+

© Dettie, 21 november 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER