jeugd 4-5 jaar

De betoverde balletschoentjes
Sanne Miltenburg


Floortje krijgt vandaag voor het eerst balletles. Maar oei, wat is ballet moeilijk!
Juf Rani moedigt haar aan. 'Gewoon doorgaan, dan leer je het vanzelf,' zegt ze.
Maar Floortje wil natuurlijk gelijk heel goed kunnen dansen en ze wordt ook heel boos als ze hoort dat haar vriendin Lilian de hoofdrol in De Bloemenfee krijgt. Floortje is stinkend jaloers op haar en zegt lelijke dingen tegen Lilian, die erg schrikt van Floortjes reactie en verdrietig alleen naar huis gaat.


Floortje is nog steeds woedend en roept: 'Ik wou dat ik net zo goed kon dansen als Lilian!' Wat ze niet ziet is dat er op dat moment een wensster voorbij schiet... En zo komt het dat Floortje de volgende dag de sterren van de hemel danst en Lilian er niets van bakt waardoor ze ook de hoofdrol niet meer mag dansen. Maar dan begint er iets te dagen bij Floortje. Het is wel gek dat zij nu zo goed kan dansen terwijl ze er niets voor deed terwijl Lilian zo hard gewerkt heeft om zo goed te worden als ze nu is. Langzaam begint ze te begrijpen hoe dat kan. En dan neemt Floortje een heel verstandige en lieve beslissing.


Het is een wijze les die Sanne Miltenburg aan de kinderen geeft; als je wat wilt bereiken dan moet je er wat voor doen. Niets komt zomaar aanwaaien.


De afbeeldingen gemaakt middels digitale goache en digitale waterverftechnieken, zijn kleurrijk en geven mooi de hele sfeer rond ballet weer. We zien de fraaie balletkleren en balletpakjes evenals heel veel bewegingen die tijdens het ballet gemaakt worden.


Fijn boek met een boodschap voor elk doorzettertje dat ervan droomt om ook ballerina te worden.


Zie ook het you-tube filmpje over dit boek


ISBN 9789044838909 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | juli 2020
Afmeting 29,8 x 21,7 cm | Leeftijd 5+

© Dettie, 24 september 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER