jeugd 4-5 jaar

Oscar en Nina en de zwarte vogel
Tekst: Natalie Quintart
Illustraties: Myriam Berenschot



Het derde boek alweer waarin de kat Oscar en zijn vriendinnetje, de muis Nina, een avontuur beleven.
Zij zijn de wachters van de vuurtoren. Elke nacht steken ze de vuurtoren aan, voor de boten. Als die zien dat het licht brandt, weten ze dat ze dicht bij de gevaarlijke kust zijn.


In een eerder avontuur hebben ze een nieuw vriendje gemaakt: het aapje Bamboe. Hij woont nu ook bij hen. Walvis Serafine is ook een vriend, maar een walvis kan natuurlijk niet in een vuurtoren wonen! Serafine zwemt dus in de zee, en de drie vrienden klimmen vaak op haar rug om een tochtje te maken.


Op een keer ziet Oscar dat een zwarte vogel in het water drijft. De manier waarop is best gek: hij beweegt niet! En als ze gaan kijken merken ze dat hij ook  moeilijk ademhaalt.
Werk aan de winkel dus: kunnen ze de vogel beter maken?
Nu moeten de vrienden uitzoeken hoe ze een vogel het beste kunnen helpen.
Zelf hebben ze geen idee: wat eet een vogel eigenlijk? En hoe kunnen ze hem weer leren vliegen? Dat kunnen ze zelf immers niet!
Gaandeweg ontdekken ze dat Eole, zo heet de vogel, heel bijzonder is…


Mooi verhaal over helpen en vriendschap.
Als je de eerdere avonturen niet gelezen hebt is dat niet erg. Wat je moet weten om dit verhaal te volgen, staat ook in dit nieuwe verhaal.
De afbeeldingen zijn erg mooi! Sfeervol, sprekende kleuren, lekker veel details. Grappig zoals Myriam Berenschot Serafine heeft uitgebeeld!
Weer een mooie aanwinst dit boek!


Natalie Quintart (1961, Beloeil) heeft een kunstopleiding gehad, en werkte als theatermaker. Ook muziek heeft haar belangstelling en natuurlijk het maken van boeken.


Myriam Berenschot illustreert het liefst, maar schrijft ook wel eens teksten.


ISBN 9789044847406| Hardcover| 32 pagina’s | Clavis | juni 2022
Afmetingen 26,6 x 25,7 x 0,8 cm | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 22 juli 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER