jeugd 4-5 jaar

Een T-rex voor Tibbe
Illustraties: Richard Verschraagen
Tekst: Marianne Busser en Ron Schröder


Als je een oom hebt die dinobottenzoeker is, zou het zomaar kunnen gebeuren dat je een bijzonder cadeau krijgt! Het overkomt Tibbe.
Nu denk je: ‘het overkomt hem’? Een cadeautje is toch gewoon leuk om te krijgen?


Maar ja, een ei van een dinosaurus, een echt ei, dat nog uitkomt ook… dan kunnen er wel vreemde of zelfs akelige dingen mee gebeuren!
Tibbe volgt nauwkeurig de aanwijzingen van zijn oom en kijkt gespannen toe of er iets gebeurt in het nestje dat hij gemaakt heeft.


‘de hele dag kijkt Tibbe
naar het ei vanuit het raam
en denkt: als hij geboren is
weet ik een leuke naam
ik denk dat ik hem T-rex noem
en dat is echt niet raar
een T-rex die ook T-rex heet
dat past mooi bij elkaar’


Dan komt het ei inderdaad uit, een lief klein dinootje komt tevoorschijn. Maar je kan je voorstellen dat het diertje gaat groeien. En groeien. En nog groter… En wat dan?


Je valt in herhalingen als je al zoveel boeken van het echtpaar Busser - Schröder besproken hebt. Was in dit boek iets nieuws te vinden?
Toch wel.
Natuurlijk: is de tekst op rijm, ik denk dat zij niet anders kunnen…maar het is een verhaal dat lekker vlot doorloopt, een spannend verhaal over een joch dat wel heel blij is met zijn vriendje, maar ook wel weet dat dit niet kan. Over nog een andere onverwachte vriendschap.


De illustraties zijn ook mooi, passend bij de tekst en met iets extra’s. Ha, bekijk de tekening maar eens waar Tibbe voorzichtig kennis maakt met het dier. Of waar hij de tanden poetst van zijn vriend!
Weer helemaal geslaagd dit boek!

Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958) die al 35 jaar getrouwd zijn, hebben samen inmiddels ruim vierhonderd boeken en meer dan duizend liedjes gemaakt, waaronder De Winkeltjes en De sproeipoeper.

ISBN 9789048864881 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij Moon | oktober 2023
Afmeting: 22.6 x 22.7 | Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 3 november 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER