jeugd 4-5 jaar

Hoera, een lammetje!
Illustraties: Koen Aelterman
Tekst: Monique Berndes


"Pixi-boekjes zijn klein en kosten nog geen euro. Dat maakt ze tot ideale traktaties en cadeautjes.
Ze zijn handig voor onderweg, want makkelijk mee te nemen, en je kunt ze versturen als een originele vervanging voor een ansichtkaart. En het allerleukste: er komen steeds weer nieuwe Pixi-boekjes bij."
De boekjes worden uitgegeven in een serie van acht, die allemaal een eigen thema hebben, zoals; Lente & Pasen, Ridders & Prinsessen, Reizen, Vriendschap etc.
In de boekwinkel kun je ze ook los kopen.


Elk jaar wordt er ook de Pixi-boekjes illustratiewedstrijd gehouden. De deelnemers moeten illustraties maken bij een verhaal. Voor 2020 draaide het om dit verhaal:


Kikker heeft groot nieuws: Schaap heeft een lammetje gekregen! Haan, Koe,
Paard, Muis en de kippen willen haar natuurlijk meteen zien. Dan waarschuwt
Kikker: het lammetje is heel schattig, maar..


Een jury onder leiding van auteur en illustrator Hans de Beeren kiest de winnaar, bovendien wordt het verhaal inclusief de illustraties uitgegeven in de vorm van een Pixi-boekje.
De winnaar van de Pixi Award 2020 was de illustrator van dit boekje Koen Aelterman en dat is goed voor te stellen, want de afbeeldingen zijn heel fantasievol, speels, kleurrijk en humoristisch.


Het leuke van dit verhaaltje is dat alle boerderijdieren komen kijken naar het lieve kleine lammetje. Kikker waarschuwt dat ze héél zachtjes moeten doen want het kleine lieverdje slaapt. De trotse haan vind dat maar onzin en laat dat weten ook. En dan...
En zo vormen de illustraties en het verhaal een perfecte combinatie.


ISBN 9789050652964 | Paperback | 24 pagina's | De Vier Winstreken | maart 2022
Serie 14 De Vier Windstreken toppers II | Leeftijd 4+

© Dettie, 4 juli 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER