jeugd 4-5 jaar

Twinkel wil alles roze
illustraties: Sarah Warburton
tekst: Katharine Holabird


In dit derde boekje over het kleine feetje Twinkel zien we haar in haar roze glinsterglanster huisje dansen en zingen. Ze laat weten dat ze heel erg van de kleur roze houdt.

Bij de deur ligt een brief. Het is een uitnodiging gericht aan Twinkel en haar gevleugelde vriendinnetjes voor het tuinfeest van de Goede Fee. Twinkel is blij, ze wil heel graag de mooie koninklijke rozen zien die de Goede Fee speciaal voor het feest gekweekt heeft en vliegt daarom gauw naar de tuin van de Goede Fee.


De paleistuin is prachtig, maar er zijn wel heel weinig roze rozen te zien, vindt Twinkel en ze is niet voor niets een toverfee... ze zwaait met haar stafje en tovert de rozen roze... denkt ze, maar het lukt niet! Dus maar een andere spreuk proberen. Dát lukt wel! Maar nu is alles roze! De bomen, de heg zelfs de kanariepiet!
Schuldbewust gaat Twinkel naar de Goede Fee, hopelijk is ze niet al te boos...


Opnieuw is het een erg zoet verhaaltje met - letterlijk -  veel glitters. Maar qua inhoud is het wel wat beter dan het boek Twinkel doet een wens.
Het is echt een meisjesboek, met name voor meisjes die dromen van prinsessenjurken en toverstafjes en lieve elfjes en feetjes. Voor mij persoonlijk is het té snoezig, hoewel de afbeeldingen wel mooi gedetailleerd zijn en de gebruikte kleuren goed combineren met elkaar.


Kortom, een boek met een hoog schattigheidsgehalte voor meisjes die, net als Twinkel, veel van roze houden.


ISBN 9789051167481 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | juni 2019
Formaat 25 x 25 cm | Nederlandse tekst Mariëlla Manfré | leeftijd 4+

© Dettie, 17 september 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER