jeugd 4-5 jaar

Stekel in de herfst
Stekel: deel 7
Harald Timmer


Dit vrolijke boekje is op een grijze, sombere herfstdag precies wat je nodig hebt. Stekel vindt de herfst namelijk helemaal geweldig. Al die mooi gekleurde blaadjes op de grond, die zijn toch prachtig! Hij zoekt de allermooiste uit die in de tuin te vinden zijn. De mama van Stekel vindt de herfst ook wel fijn, ze roept Stekel, want ze gaat kastanjes zoeken in het bos en papa gaat ook gezellig mee.


In het bos is het helemaal goed te zien dat het herfst is, het regent boomblaadjes! Doordat de blaadjes op de grond gevallen zijn, zie je ook gelijk de mooie spinnenwebben beter, iets waar mama minder blij mee is want zij vindt spinnen heel eng. Natuurlijk zijn er ook veel paddenstoelen in het bos te zien. - Stekel kijkt nog snel of er kaboutertjes in wonen - en dan... moeten ze gauw naar huis want bij de herfst hoort ook storm en regen, maar zelfs dát vindt Stekel heerlijk!


De blijheid en vrolijkheid van Stekel met zijn kleurige stekels werkt aanstekelijk, hij stapt met een opgewekte snoet door de tuin en het bos en vindt alles even leuk en spannend, waardoor je er zelf ook lol in krijgt.


De afbeeldingen zijn sfeervol en in mooie warme (herfst)kleuren weergegeven.
De tekst is in gebroken rijm (abcb) gemaakt en is 'handgeschreven', de letters zijn goed leesbaar. Door de ritmische rijm leest het verhaal heel prettig voor. Wel is een enkele keer een zin duidelijk rijmend gemaakt waardoor de zinsopbouw een beetje vreemd wordt zoals: 'Heel erg goed gaat Stekel zoeken'. Mooi is het niet maar het komt zo weinig voor dat het verder niet storend is, het verhaaltje blijft leuk.


Kortom, een gezellig herfstboekje, en nu... op naar de winter!


ISBN 9789491370236 | Hardcover | 24 pagina's | NUR 273 | Uitgeverij De Pareltuin | juli 2019
Afmeting 20 x 17 cm. | Leeftijd tot ca. 5 jaar

© Dettie, 6 oktober 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER