jeugd 4-5 jaar

Papa's zijn soms...
Guido van Genechten


Ja, wat zijn papa's soms? Dat weet het neushoornmeisje, die ons het verhaal vertelt, best wel te vertellen.


We zien haar in haar mooie kleren als toeschouwer commentaar leveren op papa want zeg nou zelf een papa die op zijn knieën over de grond kruipt en 'Habbe loebe-loebe-loebe-loe tegen jouw kleine broertje zegt, die is toch zelf ook een beetje een baby? En jij schaamt je toch ook vreselijk als je papa een aap nadoet in de dierentuin? En het is toch erg als jouw papa ineens de spelregels verandert als je zit te mens-erger-je-nieten omdat hij verliest?
En zo gaat het maar door, we zien papa zijn bril zoeken terwijl die bovenop zijn hoofd zit, en met klussen bakt hij er ook weinig van, dan wil hij boren met de boormachine terwijl de stekker niet in het stopcontact zit! Ook vergeet steeds wel iets mee te nemen van het lijstje als hij boodschappen doet, en erger nog, soms doet hij net alsof hij een hond is en loopt met een bot in zijn bek! En nóg erger, hij laat scheetjes in de auto! Gètver.


Maar als papa niet thuis is als je gaat slapen dan is het wat anders, dan mis je hem toch wel heel erg vreselijk... Als hij dan eindelijk thuis komt en roept 'Slaap je al?' dan ben je alleen maar blij! Papa's zijn soms...


Kortom, het is een heel vermakelijk boek. Zoals we van Guido Genechten gewend zijn spat het plezier, dat papa in alles heeft, van de tekst en de illustraties af. Papa is vaak zelf een groot kind maar als het erop aan komt zou het meisje hem niet willen ruilen. Hij valt eigenlijk best wel mee.


De teksten bestaan uit enkele korte zinnetjes en het commentaar van het meisje is meestal in tekstballonnen weergegeven.
De gedetailleerde afbeeldingen beslaan steeds twee pagina's en hebben mooie, warme kleuren.


Heerlijk vrolijk en liefdevol voorlees- en kijkboek.


ISBN 9789044836547 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | juni 2019
Afmeting 23,5 x 32,5 cm | Leeftijd 4+

© Dettie, 2 september 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER